Welke gameverfilming vind jij de beste in de top 10 gameverfilmingen?

Games en films gaan hand in hand. Er zijn door de jaren heen ontelbaar veel games uitgekomen als spin-off van een film. Denk aan Star Wars, Spiderman, The Fast & The Furious en James Bond. Maar er zijn ook gameverfilmingen. Dit werkt andersom… eerst de game en dan een film. De ene goed gaat goed, de andere weer heel slecht.

Tom Henderikx, concept manager bij Game Mania geeft aan:

“Er zijn veel game franchises die wij graag verfilmd zouden zien. Rond deze games is vaak een interessante en uitgebreide wereld en backstory opgezet.”

“Naar onderstaande top 10 van (game)films kijken we bij Game Mania het hardst uit, maar van sommige gameverfilmingen is de timing nog niet bevestigd of is het script nog niet finaal, dus neem het zeker met een korrel zout!”

Top 10 gameverfilmingen

1. Uncharted:

Een afstammeling van de befaamde Britse ontdekkingsreiziger Sir Francis Drake, Nathan Drake, hoort geruchten over de locatie van El Dorado, een fabelachtige Zuid-Amerikaanse stad van goud. De zoektocht is geen lachertje want Nathan krijgt te maken met piraten en huursoldaten. Al snel blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar de gouden stad. Met stip op nummer 1 op onze kijklijst!

2. Assassin’s Creed:

Desmond Miles, een veroordeelde crimineel, wordt gekidnapt door een mysterieuze organisatie: Abstergo Industries. Desmond wordt verplicht met een Animus (een speciaal apparaat) in de geest van zijn voorvaders te kijken om zo een verloren gewaand heilig artefact terug te vinden. Marion Cotillard en Michael Fassbender zijn alvast gecast voor de film, kan niet slecht zijn.

3. Warcraft:

Travis Fimmel (Viking RAGNAR LOTHBROK!) in Azeroth! Say no more.

4. Zelda Netflix:

De prinses van Hyrule is heilig voor veel gamers, maar Nintendo en Netflix wagen zich aan live-action-televisieserie van The Legend of Zelda. Het resultaat zou een soort Game of Thrones voor de hele familie moeten worden. Onze nieuwsgierigheid is alvast gewekt.

5. Last of Us:

Deze verfilming blijft in goede game-handen. Net als de game zou ook het script van de film geschreven worden door Neil Druckmann. Ook andere leden van ontwikkelaar Naughty Dog, zoals Evan Wells, zouden bij de film betrokken worden. We vermoeden dat de verfilming van the Last of Us een soort van Walking Dead allure zal hebben want de verhaallijn gaat over de mensheid die in hondsdolle, monsterlijke moordenaars verandert. Creepy.

6. Ratchet & Clank:

Ratchet & Clank komt dit jaar nog in de filmzalen. De eerste beelden uit de trailer die Sony uitbracht, doen het beste vermoeden. Ratchet is zijn kurkdroge zelve, Captain Quark leeft in zijn eigen wereld en van Clank… is geen spoor te bekennen.

7. Metal Gear Solid:

Het script in Metal Gear Solid draait rond het Shadow Moses Incident uit de eerste game van de reeks. Het incident gaat over een gewapende opstand tegen de VS op een eiland in Alaska. Solid Snake to the rescue!

8. Minecraft:

Voor Minecraft houden we ons hart vast… Hoe kan je een film maken van een game zonder verhaallijn, waarin je eigenlijk doet wat je wilt? Maar we geven Jill Messick en Roy Lee, die eerder werkten aan het hilarische LEGO The Movie, het voordeel van de twijfel.

9. Splinter Cell:

Doug Liman heeft met de Jason Bourne reeks al enkele cultfilms op zijn conto staan. Nu ruilt hij Bourne in voor Sam Fisher, een rol die is weggelegd voor Tom Hardy (Inception). Wie van spionagethrillers houdt zal hier gek van zijn.

10. Mass Effect:

Deze zal waarschijnlijk nog lang niet in de cinemazalen te zien zijn, een datum is nog niet bekend. Het uitgangspunt is wel bekend: de mens is de minst ontwikkelde en minst betrouwbare levensvorm in het hele universum.

Je ziet dat in onze top 10 gameverfilmingen er een aantal toppertjes zijn. Wellicht vergeten wij er een aantal. Dus zijn wij enorm benieuwd wat jouw top 10 is. Laat het ons weten in een bericht hieronder.

  • Ik kijk zelf erg uit naar de verfilmingen van Uncharted, Assassin’s Creed, The Last of Us, Splinter Cell en natuurlijk Mass Effect. Deze games zijn naar mijn mening erg geschikt voor een verfilming.

    Een Minecraft film lijkt mij een geweldig idee al heb ik geen idee hoe dit in het echt zal uitpakken. Tot op heden zijn er namelijk vrij weinig game verfilmingen die echt van goede kwaliteit zijn. Let’s hope for the best!

    • Prince of Persia was best okay, geen topper ofzo…

      • Ja was wel okay maar zoals je zegt geen hoogvlieger, hoop toch op betere kwaliteit!

  • Ik kijk uit naar mister mosquito. Erg jammer dat deze er niet tussen staat