Na 13 jaar afwezigheid komt de legendarische Pro Skater-serie van Activision terug met een mix van classic action, nieuwe levels en spannende online play

Activision heeft wat Tony Hawk’s Pro Skater 5 screenshots vrijgegeven. In de screenshots zien we Tony Hawk verschillende technieken uithalen op zijn skateboard. Met de release van Tony Hawk’s Pro Skater 5 is de Birdman terug van weggeweest. De game behoudt de tijdloze, combo-driven energy en strak ontworpen levels van de Pro Skater games en wordt uitgebreid met online gameplay. Naar verwachting wordt de game later dit jaar uitgebracht voor PlayStation 4 en Xbox One.

Tony Hawk geeft aan:

“Skateboarden draaide altijd om de vrijheid van ripping met vrienden. Sinds het begin van de Pro Skater-serie 15 jaar geleden was het mijn doel om een game te creëren die dit gevoel goed overbrengt”.

“Ik ben ontzettend blij dat die droom eindelijk uitkomt met Tony Hawk’s Pro Skater 5. De old-school attitude van de originele game is perfect vertaald naar online”.

In Tony Hawk’s Pro Skater 5 komt de kenmerkende stijl van de orginele Pro Skater games terug in nieuwe levels. Zo ligt de focus weer op uitdagende doelstellingen, perfecte technieken en high-score trucs, waaronder manuals en reverts. Nieuwe items zoals power-ups en projectiles versterken de skateboard ervaring en zorgen voor vernieuwing en extra vermaak. In de nieuwe game scheur je over straat in de gedaante van één van de topprofs van het moment, denk hierbij aan: Tony Hawk zelf, Nyjah Huston, Riley Hawk, Aaron “Jaws” Homoki, Ishod Wair, Leticia Bufoni, Chris Cole, David Gonzalez, Andrew Reynolds en Lizzie Armanto. Ook is het mogelijk om je eigen personage te creëren.

Met de online multiplayer laat Tony Hawk’s Pro Skater 5 het beste van zichzelf zien. Als gamer begin je sessies met vrienden waar ook ter wereld en wanneer je maar wilt. Voltooi missies, ontdek nieuwe content, verbeter je level online of offline of bindt de strijd aan met uitdagers in competitieve wedstrijden. Daarnaast kun je je eigen fantasie skatepark bouwen en delen met de community.