Respawn Entertainment’s Titanfall is al een paar weken uit en heeft bewezen een geweldige game vol met non-stop actie te zijn. Maar wat de game zo geweldig leuk maakt heeft ook zijn nadelen. Titanfall is een spel, volledig gericht op de multiplayer modus en dit komt niet altijd goed uit de verf.

Wat maakt Titanfall vreselijk frustrerend?

Het antwoord is simpel, namelijk het vreselijke matchmaking systeem. Er zit wat mij betreft geen enkele logica in. Hoe kan je namelijk beargumenteren dat een team van beginnende spelers, die allemaal een laag level hebben het moeten opnemen tegen doorgewinterde spelers die potje na potje met een ijzeren vuist domineren? Ja tuurlijk, je kan wanneer je wil de lobby verlaten, maar zal al snel van een koude kermis thuis komen. De nieuwe groep waar je bij in wordt gedeeld kent meteen hetzelfde probleem. De game wordt er namelijk echt niet leuker op en kan zelfs spelers demotiveren om nog langer te spelen.

Stel dat je net begint, level 3 hebt bereikt en nog niet eens je eigen custom loadout mag maken. Hoe moet je dan je mannetje staan tegen een level 40+ speler die allerlei verschillende custom loadouts voor zijn piloten en Titans tot zijn beschikking heeft? Balans is in zo’n potje knallen ver te zoeken. Een Ogre Titan bewapend met de “Big Punch” perk slaat jouw Titan bijvoorbeeld met veel gemak in twee of drie klappen kapot. daarnaast zijn de custom Titan’s zo veel meer effectiever op het strijdveld. Hetzelfde geldt voor piloten. Hun tactical abilities en wapens zijn vaak een stuk krachtiger. Als je bijvoorbeeld nog geen surpressors hebt ben je makkelijk zichtbaar op de minimap, terwijl die level 40+ Sniper ergens verscholen blijft en je vaak geen idee hebt waar het dodelijke schot die jij in je schedel kreeg vandaan kwam. Na het bekijken van de replay/ killcam zijn ze vaak al weer als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat logisch is, aangezien een goede Sniper na elk schot een nieuwe positie zoekt. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Titanfall match making

Hoe wil Respawn Entertainment dit oplossen?

In de “Classic” modus van de game heeft Respawn tijdelijk een vernieuwde matchmaking bèta modus toegevoegd. Hier worden potjes een stuk eerlijker ingedeeld en zal je bij spelers van een vergelijkbaar level ingedeeld worden. Hier is in ieder geval heel wat plezier te vinden en hoef je je niet zorgen te maken om on-gebalanceerde potjes. Mocht het zo zijn dat je team vaak verliest? Geen probleem, het hele vijandelijk team zal verwisseld worden met een vers nieuw team. Nieuwe rondes, nieuwe kansen. Het vernieuwde matchmaking systeem mag wat mij betreft dus zeker ingevoerd worden. Wat zijn jullie ervaringen met het matchmaking systeem van Titanfall? Laat het ons hieronder weten in de comments.