Titanfall 2 zal op een andere manier ondersteund worden.

De release van Titanfall 2 was afgelopen vrijdag een feit. Helaas is er nog wat onduidelijkheid over de kosten die gepaard zullen gaan met de DLC’s die uit zullen gaan komen. Respawn, de ontwikkelaar van Titanfall 2, is druk in de weer met de post-release van de game maar moet ook nog even een klein brandje blussen in de media. Eerder dit jaar werd namelijk aan de pers mede gedeeld dat alle extra’s voor Titanfall 2 (modi en DLC’s) stuk voor stuk gratis zouden zijn. Echter stak er kort geleden een gerucht de kop op dat men wel degelijk zou moeten betalen voor alle exta’s. De achterban was ‘not amused’ en vroeg zich af wat nu eigenlijk de waarheid is. Reden voor Respawn om duidelijkheid te geven middels een nieuwe blog op hun website.

Het persbericht van Respawn Entertainment bevat een lijst met redenen waarom Titanfall 2 een totaal andere shooter is dan bijvoorbeeld een Call of Duty of Battlefield 1. Bovenaan het lijstje prijkte het antwoord op het gerucht: Alle DLC’s en extra’s van Titanfall 2 zullen gratis te verkrijgen zijn.

“This means no splitting up the community and it all starts with the legendary Angel City map, remastered from the original Titanfall. This means once you’ve purchased Titanfall 2, your investment includes a full single player campaign, the full multiplayer maps and modes, and long-term support with no hidden costs.”

In onze ogen is dit een goede zaak want steeds meer gamers voelen zich een melkkoe als het gaat om de extra kosten die ze moeten maken voor alle DLC’s. Maar dat is een andere discussie. Uiteraard is de link naar het lijstje hier te vinden.