Het heeft natuurlijk heel lang geduurd, maar waarom kwam de aankondiging niet eerder?

De fans van de serie weten het ondertussen allemaal al, en zelfs mensen die de serie niet echt volgen zullen er wel van gehoord hebben. Op de E3 2015 onthulde Square Enix dat ze bezig zijn met een remake van Final Fantasy VII.
Nu werd iets later bekend gemaakt dat de game al in ontwikkeling is sinds december 2014. Waarom kwam Square niet eerder met de aankondiging? Waarom bleven ze maar beweren dat ze nog niet bezig waren met deze game?

Game Director Tetsuya Nomura geeft hier wat meer uitleg over in een interview met Official PlayStation Magazine. Allereerst wilde Square Enix haar portfolio op de PlayStation 4 uitbreiden met nog een grote titel. Dit samen met de vraag van de fans zorgde er voor dat de ontwikkeling aan de titel gestart werd. Hiernaast zijn eindelijk de drie belangrijkste leden van het ontwikkelingsteam vrij gekomen van hun andere projecten om nu samen fulltime aan de game te werken, namelijk: Yoshinori Kitase, Kazushige Nojima en Tetsuya Nomura zelf. Deze laatste reden was volgens Nomura een van de belangrijkste redenen dat de aankondiging nog niet openbaar was gemaakt.