De gerenommeerde studio is terug met een nieuwe visie.

Jat van alles met Garret in de stad genaamd The City.

Eidos-Montréal, studio achter de veelgeprezen game Deus Ex: Human Revolution, kondigt vandaag THIEF aan voor PC, PlayStation 4 en andere next gen consoles. THIEF is een heruitvinding van een franchise waar een volledige generatie gamers mee is opgegroeid.

De tijd staat niet stil. Macht is verschoven. Nieuwe hebzucht vervangt de oude.
Maar om vrij te blijven in de stad van ketens… dat is nog altijd de grootste beloning.
Eerst stal ik om te overleven… daarna overleefde ik om te stelen.
Ik ben één man. Ik hoor je geheimen, ik zie je verborgen waarheden.
Ik ben de schaduw, donker en dodelijk, de fluwelen nacht. Je zult me niet zien aankomen.

Ik ben Garrett…. Wat van jou is, is van mij.

Angst regeert in de straten van The City. Haat vloeit door de stenen van de stad en terwijl de rijken floreren, worden de minder bedeelden geconfronteerd met ellende en onderdrukking. Geteisterd door ziekte en hongersnood wachten ze tot er iets verandert.

In deze schimmige wereld beweegt Garrett zich voort, DE meesterdief in dit first-person avontuur met intelligent ontwerp waarin spelers volledige vrijheid om hun eigen weg te kiezen langs de levels in de game en zelf te bepalen wat de beste manier is om elke uitdaging te bedwingen.

“We hebben een kostbaar bezit in handen met THIEF. De fans hebben zeer veel liefde voor de originele games en we willen de essentie van die games behouden, iets waar we bij Eidos-Montréal uitstekende ervaring mee hebben, terwijl we ook een nieuwe generatie, next gen gamers kennis willen laten maken met THIEF,” zegt Stephane D’Astous, General Manager van Eidos-Montréal. “Ons doel is om de fantasie van het zijn van Garrett, DE meesterdief, tot leven te brengen en we bouwen deze game rond dat uitgangspunt.”

Exclusieve coverage en interviews met de ontwikkelaars is te vinden in de april uitgave van Game Informer. Daarnaast zal gedurende deze maand meer informatie vrijkomen op GameInformer.com/thief.

THIEF zal verschijnen in 2014 voor PC en PlayStation 4 en is ook gepland voor andere next gen consoles.