The Walking Dead verkopen lopen erg hard

Zowel de TV serie als de game is erg populair.

Dat deze serie nog lang niet dood is blijkt wel aan de verkoopcijfers die zijn vrijgegeven door ontwikkelaar Telltale Games. Er werd namelijk al 8,5 miljoen keer een aflevering verkocht uit de gameserie.

De eerste aflevering van The Walking Dead, A New Day, verscheen op 27 april 2012. Sindsdien zijn er nog vier afleveringen uitgebracht, namelijk: Starved for HelpLong Road AheadAround Every Corner en No Time Left. Uit een interview met Dan Connors, de CEO van Talltale games blijkt dat de serie enorm populair is geworden sinds het uitbrengen van de eerste aflevering.

“November en december waren wat verkopen betreft onze beste maanden. Een combinatie van verschillende factoren was daarvoor de oorzaak, waaronder bijvoorbeeld de diverse uitverkopen op Xbox Live, Steam, noem de verschillende downloadplatfora maar op. Wat wij geldelijk binnengesleept hebben, vraag je? Gemiddeld zo’n 16 dollar (12,30 euro) per speler.” 

Dat de gameserie erg populair is blijkt wel weer want ontwikkelaar Telltale Games is al bezig met het maken van het tweede seizoen voor deze gameserie. Er word zelfs gekeken naar de mogelijkheid om je savegame uit het eerste seizoen mee te kunnen nemen naar het tweede seizoen.

Heb jij de game nog niet gespeelt en je houd ervan om zombies nog meer dood te maken dan ze al zijn. Dan raden wij als kijk-online team je aan om deze gameserie eens te proberen en houd ook het tweede seizoen in de gaten. Als die net zo goed gaat worden als het eerste seizoen dan staat er ons weer flink wat uurtjes game plezier te wachten.