Spiders is bezig met de ontwikkeling van The Technomancer.

Spiders is mogelijk een onbekende studio voor de meesten van ons, maar hebben in de loop der jaren spellen ontwikkeld zoals Bound by Flame, Of Orcs and Men, Mars: Warlogs, The Testament of Sherlock Holmes, Sherlock Holmes VS Jack the Ripper en Faery: Legends of Avalon. Hun nieuwste creatie is The Technomancer en tijdens Gamescom lieten ze “behind closed doors” een live demo van de game zien. Wat had The Technomancer allemaal te bieden?

The Technomancer thugs The Technomancer dual wield

Mars is gekoloniseerd en er wordt gevochten om water!

De mensheid heeft de lange reis naar Mars gemaakt en de rode planeet succesvol weten te koloniseren. Geld is niet meer belangrijk want op deze wereld draait het vooral om water. Dit vloeibare goud is hetgeen waar oorlogen om worden gevoerd en een viertal gigantische corporaties doen er alles aan om zo veel mogelijk water te bezitten. Op Mars werken we niet meer met achternamen, maar is je achternaam de functie die je binnen de organisatie bekleed…welkom in de wereld van The Technomancer!

The Technomancer is een RPG met hack-and-slash elementen.

Technomancers zijn het beste te beschrijven als futuristische ridders die het moeten hebben van hun cybernetische implantaten en het gebruik van electriciteit. Je start het spel als een beginnende Technomancer en zal naarmate de game vordert steeds krachtiger worden en nieuwe wapens en eigenschappen ontvangen. Het uitgebreide loot systeem beloont je met verschillende armors, wapens en missies kunnen op allerlei manieren aangepakt worden. Je hebt dit als speler volledig zelf in de hand. Bouw je bijvoorbeeld een tanky Technomancer die heel wat schade kan absorberen of kies je voor een rogue-achtige Technomancer die door de schaduwen sluipt om vijanden uit te schakelen?

Door als rogue rond te sluipen kan je bijvoorbeeld nietsvermoedende vijanden beroven en stealth kills maken.

Als Technomancer kun je jezelf bewapenen met een staf, zwaarden, een schild en meer van dat soort wapens. Daarnaast kan je ook tussen verschillende “stances” wisselen om tijdens een gevecht met een druk op de knop van strategie te veranderen. Qua combat richt de game zich vooral op hack-and-slash en zal je een heleboel vijanden tegenkomen die een kopje kleiner gemaakt dienen te worden. Door als rogue rond te sluipen kan je bijvoorbeeld nietsvermoedende vijanden beroven en stealth kills maken, erg handig als je bepaalde stukken van je missie wilt overslaan.

Dankzij de uitgebreide skill tree kan je bovendien jouw Technomancer specialiseren en er voor zorgen dat hij goed voorbereid is om in bepaalde situaties optimaal te presteren. Voor je het weet mag je een van de vele speciale Technomancer kluizen betreden om nieuwe kennis te vergaren en de eeuwenoude geheimen van de Technomancers te ontrafelen. De kluizen kunnen bovendien enkel door Technomancers geopend worden en bevatten zeer goede loot. Uiteraard zal je hier wel wat voor moeten doen, schrik dus niet als je het tegen een gigantisch buitenaards monster moet opnemen. Iets wat toch wel het hoogtepunt van de live demo was.

The Technomancer combat

Voor een demo zag de game er al erg goed uit!

Grafisch gezien zag The Technomancer er erg verzorgd uit en dit was enkel een korte demo van de game. De personages waren gedetailleerd en Mars is een interessante omgeving die toch wel meer bevat dan rood zand. De verschillende effecten die zichtbaar waren tijdens combat zagen er ook erg mooi uit en geven de Technomancers bijna een soort Jedi-achtige krachten. Zouden zij stiekem ook The Force kunnen gebruiken? Het gigantische buitenaardse insect-monster zag er ook heel erg indrukwekkend uit en deed me vreemd genoeg aan iets uit een Aliens film denken.

The Technomancer bug

The Technomancer staat gepland voor begin 2016…

The Technomancer is een game die erg interessant lijkt te worden en voorzien is van een leuk verhaal, solide combat en uitdagende missies. In de loop der tijd zullen we dus ongetwijfeld meer van de game te zien krijgen en is Spiders al bezig om een nieuwe website te lanceren. The Technomancer zal ergens begin 2016 uitgebracht worden, een exacte datum is helaas nog niet bekend.