Zal The Taken King nieuw leven in Destiny kunnen blazen?

Destiny is een game die ik sinds 9 september 2014 vrijwel elke dag speel en waar ik een heleboel vrienden heb gemaakt. Samen met de leden uit mijn clan “Rasputins Legacy” trotseerden we samen de Vault of Glass en wisten we de met Vex geïnfecteerde tempel te reinigen van duisternis. Toen bood Bungie ons een nieuwe opgave, de half god Crota bedreigde ons bestaan en liet zijn bloeddorstige Hive leger los op de mensheid. Ook dit monsterlijke wezen wisten we met zijn eigen zwaard te verslaan, was de mensheid nu eindelijk veilig? Absoluut niet, want de verraderlijke Skolas had het nu op ons gemund en probeerde de verschillende clans van de Fallen te verenigen onder een vlag. We wisten ook hem te stoppen en de psychopaat tot gerechtigheid te brengen. Eris Mourn waarschuwde ons echter al…de dood van Crota zou niet lang ongezien kunnen blijven en nu heeft Oryx, Crota’s moordlustige vader, een appeltje met ons te schillen. De Guardians moeten volgens hem allemaal vernietigd worden om te boeten voor de dood van Crota en met zijn gigantische armada is hij vastberaden om ons eens en voor altijd uit te roeien.

The Taken King Guardians The Taken King Hunter

Met Oryx valt niet te sollen…

Crota was al een krachtige tegenstander en het heeft heel wat pogingen gekost om de kolossale Hive God te verslaan. Na al die slachtoffers is het ons eindelijk gelukt en wisten we Eris Mourn te wreken. We hadden echter nooit verwacht wat nu zou komen. Oryx, de vader van Crota , is nog krachtiger en gewelddadiger dan zijn zoon. In het gigantische moederschip (of vaderschip…) genaamd Dreadnought raast de woedende Oryx met zijn armada naar de aarde toe en is hij vastberaden om ons ras uit te laten sterven. Dit keer blijven we echter niet wachten tot het gevaar ons bereikt en gaan we onmiddenlijk de confrontatie met Oryx aan. Alle Guardians zullen samen moeten werken, want Oryx is niet alleen. Hij heeft talloze verschillende rassen onderworpen en deze als slaven gebonden aan zijn wil…dit zijn de “Taken” en hij is hun koning. Zullen we ook Oryx kunnen verslaan? Verzamel je beste manschappen en wordt een legende!

The Taken King biedt spelers eindelijk de derde subclass!

De nieuwe Destiny uitbreiding bevat een aantal geweldige nieuwe features en zal de huidige game enorm veranderen. Wat kunnen we nou allemaal verwachten van The Taken King? Ten eerste krijgen de drie verschillende Guardian classes allen een nieuwe subclass, iets waar spelers al bijna een jaar om zitten te zeuren. Hunters zullen vanaf september ook gebruik kunnen maken van void energie en als “Nightstalker” nietsvermoedende vijanden kunnen belagen met “Shadowshot”. Deze speciale aanval kan vijanden verankeren zodat de rest van je team serieuze schade kan aanrichten. Tijdens mijn hands-on sessie was deze nieuwe aanval om eerlijk te zijn niet echt indrukwekkend. Ik ben daarom van mening dat de Nightstalker het een stuk beter in PVP zal doen of tijdens raids een waardevolle toevoeging aan je team zal zijn. In de standaard missies heb je namelijk meer aan een Gunslinger of Bladedancer hunter. Warlocks worden “Stormcaller” en kunnen arc energie gebruiken om bliksem uit hun vingertoppen te toveren, dat is nog eens space magic en deed me heel erg denken aan de kwaadaardige keizer uit Star Wars…unlimited power!!! De nieuwe Warlock subclass werkt erg goed en kan gebruikt worden om meerdere vijanden te elektrocuteren. Tot slot is er de Titan met zijn nieuwe Sunbreaker subclass, en zoals je weet waren Titan’s al erg dodelijk in zowel PVP als PVE. Bewapen de futuristische ridders echter met een “Hammer of Sol” en de vlammende hammers zullen met veel geweld door je beeld vliegen. Deze laatste subclass sprak me het meeste aan.

Tijdens mijn hands-on sessie was helaas slechts een missie beschikbaar om te spelen. “The Coming War”, zoals de missie heette vond plaats op een Cabal basis waar opeens allerlei activiteit opgemerkt werd. Reden genoeg om een (of meerdere) Guardians op onderzoek uit te sturen. Bij aankomst zag ik talloze Cabal vluchten en spoedde ik mij snel naar de ingang van de basis. Er was niemand te vinden…wat was hier gebeurt? Overal om me heen zag ik vreemde zwarte gaten die min of meer “The Fabric of Time” hadden aangetast en openingen naar een andere dimensie of melkwegstelsel toonde. Na wat rondgelopen te hebben arriveerde ik in een ronde kamer en verscheen een projectie van niemand minder dan Oryx… De God was woedend en verzekerde me dat de dood van Crota gewroken zou worden en de volledige mensheid door hem en zijn leger van “Taken” uitgeroeid zal gaan worden. Uit het niets teleporteerde een krachtige Hive Knight de ruimte in en begon een spannend vuurgevecht. Gelukkig was mijn Titan bewapend met een Rocket Launcher die binnen drie schoten korte metten maakte met de duistere ridder en zijn handlagers. Tijd om te ontsnappen en verslag te doen van mijn bevindingen. De missie was kort maar krachtig en een goede plek om alle drie de classes eens goed uit te testen.

Bewapen de futuristische ridders echter met een “Hammer of Sol” en de vlammende hammers zullen met veel geweld door je beeld vliegen.

De drie nieuwe subclasses waren leuk om uit te proberen, maar wat zal de uitbreiding nog meer bevatten? Bungie heeft de levelcap verhoogd naar level 40 en als je zoals mij drie level 34 Guardians hebt ben je dus de komende tijd wel even zoet om deze allemaal van een upgrade te voorzien. Daarnaast waren er ook allerlei nieuwe ruimteschepen beschikbaar en kan ik met een gerust hart zeggen dat dit de mooiste schepen tot nu toe zijn. Uiteraard waren er ook allerlei nieuwe wapens die ik uit kon proberen, al eindigde ik uiteindelijk met een Scout Rifle als primair wapen. Dit speelde wat mij betreft het lekkerst. Veel range en veel impact, perfect voor die goedgeplaatste headshots. In het inventory menu viel ook iets op, vanaf volgende maand krijgen we namelijk 16 bounty slots en 32 quest slots, nu nog meer vault ruimte en ik (en vele anderen) ben een happy guardian. Destiny: The Taken King wordt ongetwijfeld een interessante nieuwe toevoeging aan de core game waar Bungie het afgelopen jaar zo veel tijd in heeft gestoken.

The Taken King Hammer of Solus

The Taken King ziet er ook weer geweldig uit!

Destiny is een game die er geweldig uit ziet en ook The Taken King uitbreiding houdt de kwaliteit van de graphics in stand. Omgevingen zijn gedetailleerd en enorm sfeervol. Als je door de donkere gangen van de verlaten Cabal basis rond sluipt is de spanning te snijden. De vele verschillende wapens, een van de belangrijkste elementen van Destiny, zien er ook erg goed uit en er zijn weer een aantal nieuwe designs toegevoegd. Tot  slot hebben we de Guardians, dankzij de nieuwe subclasses hebben de Warlock, Titan en Hunter allemaal nieuwe animaties ontvangen. Zodra je een special activeert wordt het beeldscherm gevuld met vlammen, elektriciteit of knal paarse void energie. Heel erg vet! Ik ben daarnaast ook razend benieuwd hoe het interieur van de Dreadnought er in-game uit zal zien.

Kort maar krachtig…

Mijn hands-on sessie op Gamescom was kort, maar gaf een goede indruk van de nieuwe subclasses en de sfeer van de nieuwe uitbreiding. Als je de bovenstaande cinematic bekijkt en kippenvel krijgt weet je mogelijk wat ik bedoel. Oryx is een interessante nieuwe vijand en The Taken King wordt denk ik een geweldige uitbreiding gevuld met content. Qua gameplay zijn er allerlei nieuwe subclasses, wapens, armors en is de levelcap verhoogd naar 40. De vele geheimen op de Dreadnought ontdekken en een splinternieuwe raid overwinnen wordt iets waar de meeste Guardians de komende tijd wel zoet mee zullen zijn. De demo smaakte naar meer en dat is precies wat Bungie wilt hebben. Maak je borst dus maar nat voor The Taken King, dat is een ding wat zeker is.