Spanning en seks in The Last Of Us?

Daar zit je dan, lekker een spannend potje The Last Of Us te spelen op zoek naar een aantal items. Opeens loop je voorbij een bord met allemaal pamfletten waarop er onder andere een nummer staat vermeldt van de ongediertebestrijding. Uit nieuwsgierigheid bel je dit nummer IRL op en blijkt dat het een sekslijn is. Een aantal spelers in Amerika geven aan dit te hebben meegemaakt.

Als je het eerste nummer 1-800-555-2545 belt krijg je het volgende te horen: ‘Welcome to 800-666-1234. Mmmmmm. We’re spread, wet and ready for you right now. Come on baby, let’s play!’

En voor de mensen onder ons die alleen een “gesprekje” willen krijg je bij het tweede nummer 1-800-555-6784 dit te horen; ‘Welcome to America’s hottest talk line! Ladies, to talk to interesting and exciting guys for free, press one now! Guys, hot ladies are waiting to talk to you…’

lousexlijn

Foutje, bedankt

Een verslaggever van de Kotaku the game guide heeft dit alles geverifieerd en creative director Neil Druckmann benaderd voor een verklaring. Volgens Neil is het volgende gebeurd: er worden inderdaad een aantal telefoonnummers in een game vermeld. Bij deze nummers is het netnummer veranderd naar 555. Dit maakt het nummer ongeldig. Dat is wat ze in de filmwereld al jarenlang doen, maar wat schijnt, dit werkt niet als je 1-800 ervoor hebt staan.

Neil Druckmann: “That was an artist’s mistake,”.

Ja inderdaad Neil, een foutje dus. Maar momenteel zijn de developers bezig om het probleem te verhelpen. En laten we eerlijk zijn, ze heten niet voor niks “Naughty Dog”. Nu ben ik heel benieuwd: heeft een van jullie het nummer al geprobeerd?