Wat kan je verwachten van The Feud?

The Feud laat je een groep Western helden besturen in een gevecht met een hoop badguys in een tactische turn-based game. Als je de game ergens mee zou moeten vergelijken dan komt XCOM er nog het beste bij in de buurt. Je krijgt een top-down view op het slagveld waar je de personages opdrachten kunt geven om te lopen, cover te zoeken achter rotsen, bomen en andere obstakels, en om aan te vallen met speciale abilities of standaard aanvallen. Er zijn een hoop verschillende helden te verzamelen die allemaal hun eigen skills en klassen hebben. Zo heb je de personages die één pistool gebruiken, maar ook dubbele pistolen, shotguns en melee personages zijn aanwezig. Er is zelfs een vrouwelijke assassin die met gif en confusion potions kan aanvallen.

The Feud - Gamescom 2015 Live Demo

Skills, lookout en inspired mode.

Elk personage heeft een eigen skill tree die je tijdens het spelen kunt doorlopen. Je bouwt ervaring op in de gevechten, waarna je voor de nieuwe missies skills kan kopen. Ook kun je hier voor je missies bepaalde items en equipment aan je personages meegeven. Net zoals bijvoorbeeld in Diablo hebben deze items ook een bepaalde zeldzaamheid, en bepaalde items zijn natuurlijk ook sterker.

Tijdens de gevechten moet je ook oppassen dat je niet opeens voorbij het gezichtsveld van een vijand loopt. Deze krijgen op deze manier namelijk een gratis aanval, “lookout” genaamd. De aanval gebeurt automatisch en ook jouw personages krijgen deze aanval natuurlijk tot hun beschikking.

Een van de leukste abilities in de game heeft een aparte manier van verkrijgen. Op het moment dat je een kill maakt tijdens het spel wordt er willekeurig door de game besloten of dat personage “inspired” raakt. In deze zogenaamde inspired modus krijgt je een extra ability die per personage anders is. Bij het ene personage activeer je deze en kan het personage vervolgens in een rechte lijn op een vijand af rennen. Dit kost je dan geen actie waardoor je alsnog gewoon kunt aanvallen en lopen. Een ander personage wacht na het activeren op een schot van een vijand.. Hierna slaat ze door, sprint ze er op af en maakt ze de tegenstander op een brute manier met haar mes af.The Feud - Gamescom 2015 Live Demo The Feud - Gamescom 2015 Live Demo

Endless mode en hired guns.

Naast de story mode is er ook een optie om endless mode te gaan spelen. Hierbij krijg je golf na golf van vijanden op je afgestuurd. Gelukkig kan je hier wel alle helden die je hebt vrijgespeeld uit de story mode inzetten, en als dit niet genoeg is kun je ook nog extra hired guns inzetten. Dit zijn personages zonder background, maar duidelijk wel met een personaliteit. Stel dat je een dronkenlap in je team hebt zitten die je een opdracht geeft, dan is het best mogelijk dat deze je negeert en in de plaats van je opdracht een slok whiskey neemt. Een komische en onvoorspelbare noot in het spel.

Ben jij klaar om in het Wilde Westen aan de slag te gaan met een groep gunslingers? De game komt naar verwachting uit in 2016. Ga jij de game in de gaten houden?