Gebaseerd op het gelijknamige boek, The Dwarves…

The Dwarves, gebaseerd op een populair boek waar je misschien ook wel eens van gehoord hebt. In Nederland is het boek uitgekomen als De Dwergen en deze heeft een vrij grote aanhang onder de fantasy lezers. De game volgt het verhaal van de boeken en laat je beginnen met een enkele Dwerg smid die gaandeweg zijn reis allerlei metgezellen van verschillende rassen en formaten krijgt.

The Dwarves - Gamescom 2015 live demo

Wereldkaart en de rest van het spel…

De game heeft twee verschillende aanzichten. De wereld kaart, hier kan je de volledige wereld uit de boeken zien. En een boven aanzicht voor de exploratie en gevechten. De ontwikkelaars hebben voor deze kaart het hele boek gedetailleerd moeten onderzoeken om zo zelf de kaart te creëren.

Op de wereldkaart kun je met je gezelschap reizen tussen de verschillende locaties en tijdens dit reizen kun je allerlei kleinere events tegenkomen. Dit kan iets onschuldigs zijn zoals een omgevallen kar, waar je dan kunt kiezen of je deze wel of niet omhoog hijst. Soms kunnen het ook andere keuzes zijn waarna je misschien in een gevecht terecht komt.

Het bovenaanzicht wordt dus gebruikt in de rest van de game. Denk aan het verkennen van een stad voor voorraden en om bijvoorbeeld een van de 13 personages te ontdekken. Ook tijdens gevechten heb je dus hetzelfde aanzicht, zodat je overzicht kunt behouden op je party en de vijanden die naar je toe zwermen.

The Dwarves - Gamescom 2015 live demo The Dwarves - Gamescom 2015 live demo

De gevechten, vijanden en het verhaal van The Dwarves

De gevechten zijn vrij simpel opgezet. Tijdens de presentatie zagen we de dwerg die je bestuurde vanzelf de vijanden aanvallen met een standaard aanval. Natuurlijk was dit niet genoeg om de zwerm aan orcs te verslaan. Hiervoor kun je bepaalde abilities gebruiken die je activeert met action points. Deze heb je maar beperkt en kunnen gelukkig wel terugverdient worden, maar bij elk personage is dit op een andere manier. De ene krijgt ze in de loop van de tijd gewoon terug, maar andere personages krijgen deze pas bij het doen van schade of het doden van vijanden.

De orcs de je tegenkomt zijn richten zich ook op je als een zwerm insecten. Ze rennen massaal op je af en vallen je niet alleen aan, ze omsingelen je ook om je dan van alle kanten aan te vallen. Dit werkt weer goed samen met het feit dat de omgeving kan gebruikt worden tegen je vijanden. Je kunt namelijk ook de orcs van een brug of een klif afgooien met je aanvallen. Dit zorgt natuurlijk voor een zeer snelle afhandeling van een groep vijanden. Verder is het spel volledig verhaal gedreven. De cutscenes zijn zelfs volledig ingesproken door de personages en een verteller. Zoals al duidelijk was is het verhaal van de game gebaseerd op het gelijknamige boek en volgt dit bijna hetzelfde verhaal.

The Dwarves staat gepland voor een release op de PC in 2016, maar over enkele weken komt er ook een Kickstarter campagne uit waarmee gehoopt wordt extra geld binnen te halen om de game zo ook naar consoles te kunnen brengen. Natuurlijk is dit niet de enige doelstelling, maar wel een van de grotere. Zodra we meer weten over de game of de Kickstarter krijgen jullie het ook te horen.