Verdedig de gehele Verenigde Staten in The Bureau: Xcom Declassified.

De game verschijnt op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

2K en 2K Marin, de makers van Bioshock 2, hebben vandaag aangekondigd datThe Bureau: XCOM Declassified op 23 augustus uitkomt voor op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. XCOM: Enemy Unknown, ontwikkeld door Firaxis Games, deed turn-based strategie fans versteld staan en gaf het klassieke franchise een reboot. Vanaf nu levert The Bureau een nieuwe ervaring binnen het XCOM universum.

The Bureau speelt zich af in 1962, in de hoogtij dagen van de koude oorlog, en vertelt het verhaal van de eerste confrontatie van de geheime XCOM organisatie met een mysterieuze en destructieve vijand.

In het leven geroepen als Amerika’s verdediging tegen de Sovjet Unie moet The Bureau nu een bedreiging het hoofd bieden zoals de wereld nog nooit heeft gezien. Als speciaal agent William Carter krijgt de speler het voor het zeggen en houdt de vinger aan de trekker, terwijl hij zijn agenten aanvoert in een geheime oorlog om de mensheid te redden. Of het gaat lukken om de dreiging af te slaan hangt af van het vermogen van The Bureau om het bestaan van de vijand verborgen te houden om wereldwijde paniek te voorkomen.

“We zijn heel erg enthousiast over 2K Marin´s verfijnde visie voor The Bureau: XCOM Declassified”, aldus Christoph Hartmann, president van 2K.”De game heeft zich ontwikkeld middels een creatief en onophoudelijk ontwikkelingsproces en het resultaat is een verhaalgestuurde ervaring die slim en onderhoudend is en spelers uitdaagt om tactisch te denken”.

“The Bureau vertelt het verhaal van XCOM´s mysterieuze begin” aldus Morgan Gray, creative director van 2K Marin.”We breiden het universum uit met een openbaar gemaakt verhaal over overheids-komplotten en heroïsche doofpotverhalen, verteld met behulp van third-person tactical gameplay”.

Geheel in lijn met het XCOM franchise,verlangt The Bureau’s slimme combat design van de spelers dat zij tactisch denken en handelen. Het derdepersoon-perspectief van de game geeft de spelers het gevoel van ruimtelijke bewustzijn en geeft hun de vrijheid om zich naadloos in en uit Carter’s unieke Battle Focus mode te bewegen, waarmee de tactische shooter actievoller wordt. The Bureau omarmt ook het idee dat alles permanente consequenties heeft. Als laatste defensieve linie, kan elk bevel het verschil maken tussen leven en dood voor Carter, zijn team en de mensheid.

“Het team heeft hard gewerkt om fundamentele elementen van XCOM, zoals tactische besluitvorming en de dood van teamleden, doelmatig te houden, wat dit tot een unieke tactische shooter maakt.”, voegt Gray toe. “Daarom zal The Bureau de spelers uitdagen zoals geen andere third-person tactical shooter dat kan.”

The Bureau: XCOM Declassified kan vanaf vandaag gepre-orderd worden bij alle deelnemende retailers. Iedereen die een pre-order plaatst ontvangt de Codebreakers side-mission als bonus. In deze speciale campaign side-mission, is een communicatievoorziening uitgevallen die verantwoordelijk is voor het onderscheppen en vertalen van boodschappen van de vijand. Special Agent Carter en zijn team moeten contact maken met het overgebleven personeel en het probleem onderzoeken.

https://www.youtube.com/watch?v=XyGvBzQ9nNI” width=”620″ height=”360″]