Half Life

De wereld stond even stil, toen Half Life werd gelanceerd!

Want dat gebeurde toen Half Life op de pc uitkwam. De game was een revolutie, en misschien wel de trendsetter van velen games die we nu kennen. Dan doel ik met name op de intro van het spel. Je wordt voorgesteld in een wereld, waarin jij als speler werkt. Je speelt met Gorden Freeman, een onderzoeker in een geheim lab.

Half life the game

Tijdens deze intro word gebracht naar de plek waar je dienst begint. Alles lijkt op een normale dag. Je stapt uit, meldt je bij de receptie, groet collega’s. Allemaal heel saai. Totdat een project helemaal misloopt en opeens vreemde wezens zijn binnengedrongen. En hiermee begint het spel. Jou taak: Ontsnappen!

Voor de liefhebbers van de game, omschrijf ik de intro heel kort. Eigenlijk te kort, want er gebeurt zoveel. Je ziet in de game van alles om je heen gebeuren. Collega’s die aan het werk zijn, mensen die je aanspreken, muren die afbreken, buizen die naar beneden vallen en ga zo maar door. Dit is eigenlijk een game die je als gamer moet spelen, ervaren. Het is een game die je helemaal opzuigt. Door de jaren heen is er ook een vervolg deel uitgekomen, en zijn de games ook gereleased voor de Playstation 3 en Xbox 360.

Genoeg gekletst. Bekijk de eerste 10 minuten:

https://www.youtube.com/watch?v=YKHPJXpCgDE” width=”620″ height=”360″]