Commandos 3

Op 21-06-2002 werd door Eidos Interactive Commandos 3 aangekondigd. Door Eidos werd onder andere Tomb Raider en Hitman uitgebracht. Eidos maakt hiermee een vervolg op de voorgaande hits van Commandos. De game werd zoals gebruikelijk gemaakt door Pyro Studios.

Commandos 3 bestaat uit 3 verschillende campagnes genaamd Stalingrad, Centraal Europa en Normandie. Elke campagne gaat gepaard met zijn eigen tactische eisen en de niet eerder vertoonde scenario’s nemen je mee naar de slagvelden van Stalingrad, naar het hart van de Reich temidden een Gestapo hoofdkwartier te Berlijn, en naar Omaha Beach tijdens D-Day. Het is nu mogelijk om in- en uit te zoomen op de interiors en kan je de boel roteren om een beter zicht te krijgen op de indoor situaties.

De manier waarop het spel wordt gespeeld werd herzien om te komen tot kleinere, meer gedetailleerde maps die instaan voor meer actie en interactiviteit die deel uitmaken van de globale campagnes. Terwijl je je missie tracht te volbrengen binnen een bepaalde map kunnen onvoorziene omstandigheden (een bombardement bijv.) opeens roet in het eten gooien en je verplichten van aanpak te veranderen.

De briefings in Commandos 3

De briefings worden nu gegeven in de vorm van prachtige cinematics die instaan voor een meer intense inleving en die kracht bijdragen aan de verhaallijn doorheen het hele spel. Nieuwe spelsituaties werden toegevoegd aan de klassieke gameplay, maar Commandos 3: Destination Berlin zal een lagere instapdrempel hebben dan alle voorgaande games uit de serie, terwijl er wereldwijd al 3 miljoen exemplaren van deze game zijn verkocht. Bron: www.bol.com

[youtube id=0L12CKWNeCc width=”620″ height=”360″]