Iss 64, de voetbalgame op de Nintendo 64

Elk jaar worden we dood gegooid met 2 grote voetbal franchises. Namelijk die van EA en van Konami. Anders genoemd: Fifa en Pes. Voordat deze “geweldige” oorlog begon was er destijds een andere voetbalgame die heer en meester was op de console. Dan heb ik het niet over This is Football (ook een super game), Sensibele Soccer, Kick off of Striker. Nee, dan heb ik het over Iss. Dit was de voorloper van de Pes reeks. Iss is een Konami game, en is wellicht voor mij persoonlijk één van de beste voetbal games ever. Uren heb ik erin gestopt. Avonden lang zoeken naar dat perfecte doelpunt. Het commentaar was ook erg beperkt in die tijd. Enkele zinnen werden continue herhaald maar dat mocht pret absoluut niet drukken.

Iss 64

Iss 64 had 36 internationale teams. Clubteams werden niet of nauwelijks in voetbalgames gebruikt. Althans in de Iss reeks. Als je ooit de kans krijgt om de game te spelen moet je dat zeker doen. Ik ben zo stom geweest om de game te verkopen. Tot de dag van vandaag heb ik daar nog steeds spijt van! Genoeg sentimenteel gezeur. Bekijk het filmpje.