Wave Race, Jet Ski op de Nintendo 64

Jawel, racen op het water met een Jet Ski. Hoe vet is dat dan! In 1996 verscheen op de Nintendo 64 Wave Race. Het concept was heel simpel. Je neemt het op tegen 3 tegenstanders en je doel is om als eerste over de eindstreep te komen. De eerste race is vrijwel simpel. Het is in feite één rechte baan met daarin 2 scherpe bochten.

Als je deze rond hebt overleeft ga je door naar de volgende. Hier wordt het water al wat wilder en zijn er meer obstakels. Elke race bestaat uit 3 rondes met daarbij lekkere Nintendo feel good sound music.

Irritant was het commentaar. Hij riep steeds hetzelfde. Waaronder: OK, Alright, Are you ready, maximum power etc. Jep in de jaren ’90 bestond het commentaar puur uit een aantal losse woorden.

De kick van Wave Race

De uitdaging was om elke keer een net wat betere tijd neer te zetten. Soms ging het om een paar honderdste van een seconde. Dat was erg spannend. Daarbij kon je natuurlijk ook geweldige stunts uithalen die eigenlijk wel net iets te ver gezocht waren. Wave Race was voor mij persoonlijk wel een top titel op de Nintendo 64. Is iemand het hier mee eens? Of had je zelf een andere Nintendo 64 top titel?