Het is weer tijd voor een nieuwe terugblik!

Mecha fans opgelet, Front Mission 3 is een game die je gespeeld moet hebben.

Zoals sommige van jullie misschien al wel weten ben ik een enorme liefhebber van mecha, robots voor de non-geeks onder ons. En met robots bedoel ik niet de radiografisch bestuurbare rijdende kakkerlakken. Nee, ik heb het over robots van tientallen meters hoog die vooral veel in Japanse anime en manga voorkomen. In het Playstation 1 tijdperk speelde ik daarom ook met veel plezier spellen als Xenogears en natuurlijk Front Mission.

Bouw je eigen mech!

Wat ik erg cool vind aan Front Mission 3 is het RPG aspect, de strategische gevechten en de verschillende verhaallijnen. Dit spel heeft enorme veel replay waarde en zorgde voor meer dan honderd uur speelplezier. Met het uitvoeren van speciale missies en email conversaties konden spelers uiteindelijk een aantal onderdelen bemachtigen, waarmee zij de sterkste soort robot konden bouwen, die overigens ook nog bewapend was met een beam rifle. Dit krachtige wapen schoot met een enkel schot ledematen van vijandelijke robots naar de gruzelementen, wat in de meeste gevallen leidde tot een overgave. Onderdelen en gevangen robots kunnen meegenomen worden om je eigen robot van betere upgrades te voorzien. Hoe cool was dat toen al? Uitgebreide “Customization” opties zijn daarom nog altijd een aspect die ik veel meer in hedendaagse spellen zou terug willen zien.

Ook een liefhebber van strategische RPG games waarin je vecht met krachtige militaire robots? Bekijk dan in de onderstaande video nog even het eindbaas gevecht van Front Mission 3.