Als Gundam fan op zoek naar een vermakelijk game?

Er was eens een spel…

Toen de Playstation 3 net uit werd gebracht waren er natuurlijk nog maar een handjevol games beschikbaar en dat was behoorlijk irritant. Tot mijn grote verbazing leek het Sony toendertijd wel een goed idee om Europa te introduceren met een populaire Japanse game over soldaten in reusachtige robots, een game waar de gemiddelde Nederlander in de meeste gevallen nog nooit eerder van had gehoord.

Ik speelde de eerste missie van het spel en was niet echt onder de indruk, was het zo moeilijk om het geweldige Gundam spel op de Sega Dreamcast te evenaren? Toch was het spel ondanks wat framerate issues, collision foutjes, matige graphics en waardeloze Engelse voiceover toch best vermakelijk voor een geeky Gundam fan zoals mij. Het spel raakte echter snel in vergetelheid en ik heb er spijtig genoeg nooit meer naar omgekeken.

Een tweede kans!

Na ongeveer zeven lange jaren heb ik besloten dat ik het spel toch nog een kans moet geven. Als echte fan ben ik dit namelijk aan Bandai verschuldigd. Dus vanaf vandaag stap ik weer in de cockpit van mijn trouwe MSN-06F Zaku II en zal ik het aardse gespuis wel even een lesje leren! Hebben jullie de game ook wel eens gespeeld? Wat vonden jullie er nou van?