Prince-of-persia

Prince of Persia, een reis in 60 minuten

In 60 minuten? Dat is wel een korte game. Zo lijkt het wel. Maar het was in feite een race tegen de klok. Prince of Persia kwam uit in 1989 op de Pc en was een Dos game. En geloof me, de game was absoluut niet makkelijk!

Achter Prince of Persia zit een romantisch verhaal. De boze tovenaar Jaffar (Aladin anyone?) dwong de oosterse princes om met hem te trouwen. Dit wilde ze natuurlijk niet. Wie wilt er immers trouwen met een lelijke oude man. Jaffar  dwingt haar te kiezen. Of ze trouwt met hem of ze wordt dood gemaakt. En je raadt het al. Ze krijgt een uur de tijd om haar keuze te maken. Stiekem hoopt ze dat haar echte geliefde, haar komt redden. En hier kom jij als gamer de hoek om kijken.

Prince of Persia zit vol gevaren

Je moet binnen een uur de princes zien te redden. Dit moet je doen door te springen, geheimen gehangen te ontdekken en ervoor zorgen dat je niet in één van de vallen terecht komt. Daarbij moet je het ook nog een opnemen tegen soldaten die het paleis bewaken. Prince of Persia is echte een platform game. Een game die later ook vele vervolgen kreeg en natuurlijk een film. Laten we eens terug kijken hoe de originele Prince of Persia eruit zag.