pilotwings

Pilotwings op de Super Nintendo was in 3d

In 3d? Dat is toch normaal denk je waarschijnlijk. Maar niks is minder waar. De Super Nintendo had weinig 3d games. Pilotwings was uniek in zijn soort. De game kwam in 1992 uit op de Europese game markt. Heb je ooit gedroomd om al je vliegdiploma’s te halen? Dan is Pilotwings jou game!

Pilotwings, wat is dat?

Pilotwings is een simulator waarin de speler wordt uitgedaagd om allerlei diploma’s te halen. Deze diploma’s verdien je niet makkelijk. Je moet namelijk parachute springen en dan landen op een specifieke plek. Hanggliden, vliegtuigen besturen, en met een  jetpack op je rug door ringen vliegen. En dat moet allemaal veilig en snel gebeuren met ondertussen op de achtergrond lekkere catchy tunes. Naar een paar keer luisteren neurie je ze allemaal mee.

Het begint heel basic. Het landen van een vliegtuig. Wat moet je doen? Volg de groene stippen en let op je snelheid. Als je het allemaal goed doet hebt uitgevoerd ontvang je de eerste diploma. Vervolgens ga je parachute springen. Ook nu weer krijg je uitgelegd wat je moet om je diploma te halen. De uitdagingen worden steeds moeilijker en om een perfecte score te halen moet je soms diep in het stof bijten. Pilotwings is een uitdagende game en wat mij betreft mogen ze op de Wii U een nieuwe Pilotwings uitbrengen. Maar dan wel met betere graphics ;).