Street Fighter 2 is de moeder van alle 2d fight games

Waarschijnlijk is niet iedereen hier het mee eens. Toch kan ik er persoonlijk niet omheen. Street Fighter 2 heeft de wereld kennis laten maken met 2d fight games. Het begon wederom (zoals veel andere goede titels) in de arcade hallen. Maar wat maakte Street Fighter 2 zo uniek?

Special moves

Wat Street Fighter 2 zo uniek maakte, waren de special moves. Wie kent ze niet, de Hadoken, Spinning Bird Kick en de Tatsumaki. Karakters zoals: Ryu, Ken, Blanka, Bison, E. Honda, Chun-li en Guile. Geweldige karakters, en nu ik erover nadenk. Ik kan volgens mij de gehele karakter lijst opdreunen.

Street Fighter 2 is zelfs nu nog populair. Regelmatig worden er wedstrijden georganiseerd. En ik heb van menig deelnemer gehoord dat de sleutel tot het winnen van een toernooi echt om pixel rekenen gaat. Je moet van te voren weten hoeveel frames elke beweging kost. En daar gaat enorm veel studietijd in zitten.

Street Fighter 2 kreeg zijn grote doorbraak toen het werd gelanceerd op de Super Nintendo. Al snel kwam er een speciale versie van deel 2 uit, genaamd: Street Fighter 2 Turbo. In dit deel was de snelheid van de gameplay aangepast en waren de bazen Balrog, Vega, Sagat en Bison speelbaar. Er kwamen ook andere fighters uit in verschillende varianten, waaronder: Fatal Fury en Art of Fighting. Maar zo groot als Street Fighter 2 zijn ze in Europa nooit geworden. Bekijk hieronder de video van Street Fighter 2.