Sommige helden worden vergeten, Mega Man is er één van!

Als er één game is die ik vroeger helemaal grijs heb gespeeld dan is het wel Mega Man Dr Wily’s Revenge voor de Gameboy. Mijn god, wat heb ik lopen vloeken en tieren op dit spel. Het was echt ongelooflijk moeilijk. Je sprong van platform naar platform en ondertussen moest je echt van alles ontwijken. Kogels, stroom en vijanden. Echt iedereen had het op je gemunt. En zo zit Mega Man ook in elkaar.

Mega what?!

Mega Man is een futuristisch robot met een enorm kanon aan zijn linker arm. Mega Man is gemaakt door Dr. Light, een aardige man met goede bedoelingen. Niks aan de hand totdat Dr. Wily en zijn 8 super creaties komen. Je raadt het al, Mega Man moet het opnemen tegen deze 8 super creaties, en uiteindelijk tegen Dr. Wily.

Mega Man vs the rest

Elk level had zijn eigen thema en bijbehorende eindbaas. Zo had Electroman een wereld vol elektrische tijd, Fireman een wereld vol met vuur, Iceman een wereld met alleen maar ijs en Cutman had (je raad het al) een wereld vol met messen. Echt heel origineel is het niet, maar het gaf je uren speelplezier. Tel daarbij ook de nodige frustraties die bij de game horen. Nu ik eraan terug denk moet ik mijn oudere neef hiervoor bedanken. Hij gaf de game aan me, met daarbij de opmerking: Dit ga je nooit uitspelen. En jullie weten allemaal, dat moet je nooit zeggen tegen ons gamers. Bedankt Alex!