Carmageddon, de wereld werd wakker geschud

En daar was opeens Carmageddon! Een race game die net even wat anders was dan alle andere race games. Carmageddon kwam 1997 uit voor de PC. In de meeste racegames is het de bedoeling om als eerste de finish te halen op een mooi afgesloten circuit. Bij Carmageddon is het net even wat anders. Hier is het juist niet de bedoeling om als eerste de finish te halen. Het kan wel, maar er zijn andere manieren.

Kijk een oma, 100 punten erbij

In Carmageddon was het de bedoeling om alle tegenstanders volledig te vernielen. Dit deed je door op elkaar in de rijden. En dan zo hard mogelijk! Ok, er was wel een route om te rijden maar wie hield zich hier nou aan. En daarbij was het ook leuk om mensen die toevallig je pad kruiste plat te walsen. Echt heeerlijk!

Voordat elke race begon kreeg je van je rivalen een uitdaging. Waarin je bijvoorbeeld voor hem moest eindigen. Maar zoals al hierboven omschreven reed je gewoon lekker op elkaar in.

Politiek

Het plat rijden van mensen. Daar was helaas niet iedereen het mee eens. Vooral in de politiek ontstond ophef. De game moest worden verbannen. Gelukkig is het in Nederland nooit zover gekomen. In Duitsland en Engeland werden de voetgangers in het spel op last van de overheid vervangen door zombies met groen bloed. Hebben wij even geluk gehad!