Super Mario World, wellicht de beste?

Bij een release van een nieuwe console hoort ook een goede titel. Nintendo deed tijdens de lancering van de Super Nintendo, Super Mario World erbij als een mooie bundlepack. Het bleek een goede zet.

Super Mario World is een 2d platform waarin je springt, rent of vliegt. Het vinden van muntjes, geheime gangen en het verslaan van Bowser zat er allemaal in. Dit had iedereen al eerder gezien en gespeeld in de vorige delen van Mario op de Nes en Gameboy.

Yoshi, een nieuwe winst

Toch moest er meer zijn dan al dat standaard gedoe in Mario games. Het was abslouut niet slecht maar er moest iets bij. Iets waar iedereen dol of verliefd op zou worden. Dan heb ik het niet over Princess in een bikini. Nee, wat anders. En de uitkomst werd Yoshi. Een groene paard/draak/hagedis/dino of wat dan ook, werd Mario’s nieuwe compagnon. Geweldig! Het idee dat Yoshi uit een ei tevoorschijn kwam was briljant, maar tegelijkertijd erg simpel en leuk bedacht. Yoshi werd zelfs zo populair als karakter dat er zelfs een game naar genoemd werd, namelijk: Yoshi’s Island. Wederom een toppertje. Maar dat is een verhaal voor een volgende keer.