Street Racer een lekkere rip off van Mario Kart

Was Street Racer nou goed of juist ontzettend slecht

Ik kan op de vraag van hierboven eigenlijk geen antwoord geven. In de begin jaren ’90 kwam Nintendo’s Mario Kart uit. Een game die gewoon goed blijft! Het idee om een race game te maken met bekende gamekarakters bleek goud waard. Het was een zet die ervoor zorgde dat er klonen kwamen. Zo kwam in ’94 de game Street Race uit op de markt. De game werd uitgegeven door Ubisoft (Met een wel heel vreemd logo).

Street Racer vs Mario Kart

In de game had je verschillende karakters die het in de bronze, silver of gold cup het tegen elkaar opnemen. Net zoals bij Mario Kart. Alleen was het zo dat Street Racer geen bekende karakters had. Zo had Mario Kart: Mario, Luigi, Bowser, Princess (irritant kind), Toad, Koopa etc. Street Racer had karakters zoals Biff, Frank, Hodja, Suzulu en nog een aantal anderen. Elke racer had zijn eigen specialiteiten om ervoor te kunnen dat ze eerste werden. Dit gaf natuurlijk leuke situaties. Naast het racen had je ook een rumble modus waarin je elkaar uit de arena moest werken om zo als laatste over te blijven. Origineel? Nee hoor, Mario Kart had dit ook. Precies hetzelfde!

Nu blijft mijn vraag nog steeds: Was Street Racer nou goed of juist ontzettend slecht? Wie geeft mij het verlossende antwoord!

https://www.youtube.com/watch?v=rloy23QX9Rg” width=”620″ height=”360″]