Wat was deze game toch uitdagend.

Kennen jullie Spidey nog?

Ruim twintig jaar geleden kwam ik in aanraking met een spel op de Super Nintendo die tot op de dag van vandaag een enorme indruk op mij heeft achtergelaten. Spider-Man and the X-men in Arcade’s Revenge was uitgebreid en bovendien frustrerend moeilijk. Toch probeerde ik keer op keer met weinig resultaat het einde van de verschillende levels te halen.

The friendly neighbourhood Spider-Man en zijn vrienden

In de eerste level van de game speel je als Spider-Man en moet je “Spider Sense” gebruiken om verborgen bommen te vinden. Aan het einde van dit gedeelte van de Spider-Man level kwam je er vervolgens achter dat de kwaadaardige Arcade, Wolverine, Cyclops, Gambit en Storm ontvoert had. Als spelers moest je Arcade’s “Murderworld” betreden en voor elk personage een specifieke level uitspelen. Ik zal je vertellen dat het mij nooit is gelukt, al moet ik erbij zeggen dat het niet mijn spel was en ik deze dus niet gewoon de hele dag kon spelen.

Als Spidey vecht je tegen de gevleugelde demon N’astirh, Shocker, Rhino en Carnage. Maar dat was nog helemaal niets. Er waren namelijk continu iconische slechteriken te vinden. Storm’s level was zo irritant. Ze had namelijk maar een beperkte zuurstof voorraad en moest het vaak dus strategisch aanpakken. Ik voelde me af en toe net Ecco the Dolphin en dat bedoel ik niet op een positieve manier. Als ik aan Storm denk zie ik meteen bliksem voor me, geen onderwater level waarbij ik afhankelijk ben van zuurstof

Gelukkig was de Wolverine level een stuk vetter. Je moest het opnemen tegen Apocalypse en Juggernaut en kon langzaam aan jezelf genezen van verwondingen door stil in een hoekje te hurken. Gambit’s level was…vreemd. In het eerste gebied noest je namelijk wegrennen voor een gigantische bal. Niets voor mij in ieder geval. Tot slot had je nog Scott Summers aka Cyclops, de emo X-Men die altijd wel wat te klagen had.

Als je echt een uitdagende retro game wilt ervaren raad ik je zeker aan om Spider-Man and the X-men in Arcade’s Revenge eens uit te proberen, het is namelijk nog steeds een geweldige game.