Turtles in Time, de beste Turtle game.

TMNT IV groot geworden in de arcade hallen.

Jep, ik heb heel veel geld verspild in de gokhallen met TMNT IV. In mijn tijd (wat voel ik me oud nu) waren de Teenage Mutant Ninja Turtles enorm populair. Geen Justin Bieber, geen Skylanders, nope alles draaide om de Turtles. Deze 4 schildpadden hadden ieder hun eigen kleur, namelijk blauw, paars, oranje en rood. Alle 4 hadden ze hun eigen wapens en eigen opmerkingen. Ook verschilden ze van karakter waardoor je al snel met één van Turtles kon identificeren. De game werd na een succesvolle periode in de arcadehallen op de Super Nintendo uitgebracht.

4 man co-op

Wat is er precies aan de hand? Het spel begint op Liberty Island, waar April O’Neil aanwezig is voor een TV-reportage. Ze wordt ontvoerd en vervolgens komt Schredder in beeld om de Turtles uit te dagen. Niks spannend eigenlijk, het plot lijkt sprekend op dat van Mario.

Het avontuur begint waarop je al meteen word belaagd door foot soldiers. Je worstelt je door de levels heen en op het eind van ieder level is er een eindbaas. De game kon je met 4 man spelen (arcadehal) en dat gaf je uren speelplezier. Tel daarbij de opzwepende muziek en felle kleuren op en je had een top avond!

https://www.youtube.com/watch?v=tv3S94tQy2s” width=”620″ height=”360″]