Giana Sisters, een geweldige Mario Brothers kloon

Mario Brothers en de Giana Sisters in 1 game? Ik teken ervoor

Hoe het verhaal is ontstaan met de Giana Sisters laat ik voor nu in het midden, maar speur eens het internet af en je zult leuke verhalen tegenkomen. Giana Sisters een leuk 2d platform game waarin je diamanten zoekt en vervolgens door levels heen springt. De game was enorm populair op de Commondore 64. Wat was de reden waarom de game zo goed was. Puur al omdat je met 2 man tegelijk kon gamen. Neem daarbij de bekende muntgeluiden en een catchy tune. Je werd al snel verliefd op de Giana sisters, en dan heb ik het niet over zusters zelf 😉

De levels werden steeds pittiger, en dat maakte de game juist zo leuk. Uiteindelijk moet ik je wel zeggen dat er enorm veel overeenkomsten zijn met Mario Brothers, zelfs de eindbaas had veel weg van Bowser. Of zijn het juist the Mario Brothers die veel weg hebben van the Giana Sisters.

Het is jammer dat de game nooit echt groot is geworden. The Giana Sisters zijn zeker nog regelmatig uitgebracht op diverse platformen, maar ze zijn nooit echt doorgebroken. Het is meer een cultgame in mijn ogen. Maar zoals ik al in het begin van deze post schreef, speur het internet maar eens af en je  zult leuke verhalen tegenkomen.

https://www.youtube.com/watch?v=8teXm6723-g” width=”620″ height=”360″]