OutRun – één van Sega’s meesterwerken

Sommige games mogen niet vergeten worden, OutRun was 1 van de beste arcade racers ooit!

Althans als je het mij vraagt. De game werd veel gespeeld op de Commodore 64 en de Sega Megadrive. Ook kende OutRun zijn glorie tijden in de speelhallen. Later kwam OutRun ook uit op de ps2 en andere consoles.

Hoe simpel kan je een game maken. Nu zijn we enorm verwend. Games moeten van alles kunnen maar moeten ook werken. Multiplayer is een vereiste en oja, de singleplayer mag niet tekort zijn en een co-op willen we ook erbij hebben. De eisen van een hedendaagse game zijn hoog.

OutRun was heel simpel, Race van punt A naar B en vervolgens door naar C. Zet bovenin een klok neer, waarin je binnen de tijd, de finish moest halen. Hiermee moest je het doen. Zo snel mogelijk probeerde je alles te halen. Terwijl de bochten plotseling verschenen moest je ook nog een enorme reactie vermogen hebben om auto’s te ontwijken. Lukte dat niet, dan vloog je auto gewoon in de palmbomen. En niemand die over de zeik ging als je een auto door een boom zag vliegen. Want het leek toch zo echt?

Voor het begin van een race zag een autoradio. Hieruit kon je een aantal nummers kiezen die je tijdens het rijden hoorde. Zo had iederen natuurlijk zijn voorkeur. Mijn voorkeur ging destijds altijd naar “Magical sound shower”. Een irritant nummer dat de gehele dag in je hoofd bleef zitten. Leuk was dat. Anyway genoeg gekletst, tijd voor aktie!

https://www.youtube.com/watch?v=WiWiTXq4yYY” width=”620″ height=”360″]