Secret of Mana

Secret of Mana, een avontuur dat je niet meer los liet

De game begint dat jij, samen met een paar dorpsgenoten op zoek zijn naar een geest. Deze zou ergens rondom een waterval bevinden. Op het moment dat je over een brug loopt verlies jij je evenwicht en je raad het al, je valt neer beneden. Je komt bij en wordt wakker. Je realiseert je, dat je niet meer omhoog kunt en gaat op zoek naar een andere weg. Na uren lopen zie je een vreemd object in het water staan. Dit blijkt een zwaard te zijn. Waarom staat deze hier? En waarom heeft niemand deze meegenomen? Je probeert zelf het zwaard los te maken, en je raad het al: Het zwaard schiet los en het avontuur begint….

Secret of Mana

Secret of Mana is een role playing game op de Super Nintendo gemaakt door Squaresoft in de jaren ’90. the Secret of Mana is een RPG waarbij de gevechten plaatsvinden in real-time, zoals bij Legend of Zelda, in tegenstelling tot Final Fantasy III en Chrono Trigger. Hierbij moet je om beurten aanvallen, ofwel turn-based combat. De één houdt ervan, een ander haat het.

Dit vechtsysteem zorgde voor een succes van Secret of Mana. Velen Super Nintendo bezitters zullen met ze allen ja knikken als ze word gevraagd: Is Secret of Mana een klassieker? En enkel beweert dat de game tot 1 van de beste rpg ooit behoort. De sfeer rondom de game, de graphics, de sound zorgden ervoor dat je de game niet meer los kon laten. Laten we nogmaals terug gaan naar de jaren ’90 en genieten van de gameplay beelden van Secret of Mana, en laten we stiekem hopen op een remake!

https://www.youtube.com/watch?v=NErxPGI9ppo” width=”620″ height=”360″]