Animal Crossing

Een game die meer te bieden heeft dan je in eerste instantie denkt

Animal Crossing, veel Nintendo liefhebbers kennen de game als geen ander. Het spel is uniek op zijn eigen manier. En velen zullen in eerste instantie denken dat de game erg kiddy is, en zo lijkt het in eerste instantie ook.

Het dorp leeft

Animal Crossing speelt zich af in een dorp. Een dorp waar allerlei beesten wonen. Deze beesten hebben zo al hun eigen eigenschappen. De één is nors, de ander een “cry baby” en zo zijn er nog vele andere beesten. Jij komt met de trein aan als nieuwe inwoner. Bij je grote vriend Cook huur je een huis en deze betaal je af met klusjes. En zo begint je avontuur. Maar wacht er is meer….

Animal Crossing past zich aan

Past zich aan denk je? Hoe kan dat dan? Zoals ik al hierboven al omschreef is Animal Crossing uniek in zijn soort. De game past zich aan in het seizoen waar wij als gamer leven. Is het winter? Dan zal er sneeuw liggen. Is het herst? Dan veranderen de bladeren van kleur. In de lente zullen er vruchten groeien. Is dat alles? Nee hoor, er is meer!

Ook zullen er verschillende feesten plaats vinden. Tijdens het oud en nieuw is letterlijk om 24:00 uur een vuurwerk show. Tijdens kerst zullen de bomen worden versierdt, en tijdens de lente is er een vis wedstrijd. Zo zijn er nog veel andere feestelijke activiteiten!

De bewoners in Animal Crossing

Naast het weer en feestelijke gebeurtenissen zullen ook de bewoners verhuizen. Soms ben je een inwoner liever kwijt dan rijk. Dan komt er vast wel weer een nieuwe inwoner in Animal Crossing waarmee het klikt. En geloof me, je gaat vreemde vogels tegenkomen.

Er is altijd wat te doen in Animal Crossing. Ben je al even niet meer “online” geweest, dan zullen de inwoners je vergeten en moet je, je eigen opnieuw voorstellen. Dus het is wel een must dat je terugkeert in Animal Crossing.

Animal Crossing is begonnen op de N64 en is zo gegroeid op elk apparaat dat Nintendo heeft uitgebracht. Het is nu wachten op een Wii U versie. Ik zeg: Laat maar komen die hap.

https://www.youtube.com/watch?v=aXRaLIsj7e8″ width=”620″ height=”360″]