De moeder van alle fps: Wolfenstein 3d

Zonder Wolfenstein 3d, hadden we nooit games gehad zoals Call of Duty of Battlefield!

Wolfenstein 3d is de grondlegger van alle Fps. Als je het nu terugkijkt denk je bij jezelf: Jezus, wat ziet dat eruit. In deze tijd mag je dat gerust zeggen. Voorheen in 1992 was dit de game die iedereen speelde. Je dacht toen: “wow, dit kan niet mooier worden!”.  Je begon de game in eerste instantie met een simpele handgun en een paar kogels. Later in het spel kwamen de betere wapens tevoorschijn. Het neerschieten van Duitse soldaten en herders honden hadden je hoogste prioriteit . Er waren niet veel verschillende soorten vijanden, maar ze hadden allemaal dezelfde zin als ze je zagen, en ze zeiden allemaal hetzelfde als ze werden omgelegd

De sfeer en hoge scores halen

In Wolfenstein 3d is de gehele sfeer in de stijl van de 2de wereldoorlog. Overal waar je kijkt zie een foto of portret van een vreemde man met een klein snorretje, of wanden met daarop een soort van ninja ster.

Het openen van deuren. Het zoeken naar 2 sleutels: Goud of zilver moest je ervoor zorgen dat je kon ontsnappen. Ook zaten er genoeg geheime deuren of gangen waar je leuke items kon vinden en een hogere score kon krijgen. Jep scores, geen achievements of trophies. Naar een aantal rondes kwam je de leider tegen. Als je deze wist te verslaan ging je door naar de volgende episode. Er werd niet gesproken over levels, maar over episodes. Deze waren:

Episode 1: Escape from Wolfenstein
Episode 2: Operation: Eisenfaust
Episode 3: Die, Fuhrer, Die!
Episode 4: A Dark Secret
Episode 5: Trail of the madman
Episode 6: Confrontation

Wolfenstein 3d, en leuke game die veel gamers gespeeld hebben en ik weet zeker dat menig gamer hier veel uur in heeft gestopt. Anyway genoeg gekletst, enjoy:

https://www.youtube.com/watch?v=IEFO7vj4Z0k” width=”620″ height=”360″]