Toch zitten er wel wat regeltjes aan deze terugbetaaloptie voor steam.

Vanaf vandaag heb je de mogelijkheid om spellen en DLC in te leveren op Steam en je geld terug te krijgen. Valve heeft er wel wat regels voor opgesteld. Je zal het spel binnen 14 dagen van je aankoop in moeten leveren. Daarnaast mag je het spel niet meer dan twee uur gespeeld hebben. Als je DLC van het spel koopt mag je originele spel ook niet meer dan 2 uur hebben gespeeld. Anders kan je je geld niet terug krijgen.

In-game aankopen werken anders. Zolang je de aankoop niet gebruikt of geruild hebt kan je binnen 48 de aankoop terug draaien. Third-party ontwikkelaars kunnen zelf bepalen of je je geld terug kan krijgen. Hoe dan ook je zal voor je aankoop zien of je er een geld terug optie is.

Toch is deze terugbetaaloptie voor Steam niet voor iedereen. Als je gebanned bent voor een spel kan je je geld er niet voor terugkrijgen. Als je een cadeau geeft en de ontvanger neemt het cadeau aan kan je het geld ook niet terug krijgen. Daarnaast wordt er in de gaten gehouden hoe vaak je gebruik maakt van de optie. Valve kan zelfs deze optie weg halen voor je.

Je kan je geld terugkrijgen via de Steam website. De aanvraag zal binnen een week worden goedgekeurd. Je hoeft er geen directe reden voor te geven om het spel in te ruilen. Het geld komt op dezelfde betaalmanier terug als dat je betaald hebt. Als er toch moeilijkheden ontstaan zal het geld toegevoegd worden op je Steam portemonnee.