Super Dungeon Bros – Bros B4 Foes!

Een van de grappigste games die we tijdens Gamescom 2015 hebben mogen proberen is Super Dungeon Bros. Deze top-down platform-achtige co-op dungeon brawler van het indie team React Games speelt zich af in de middeleeuwse fantasy realm Rökheim en draait om vier bros: Axl, Ozzie, Freddie en Lars. Samen moeten deze vier heavy metal helden het in de dungeons opnemen tegen skelet-achtige vijanden, mages en bosses om de mysterie achter het verdwijnen van de oude rockgoden op te lossen. Het verhaal had wel bedacht kunnen zijn door Barney Stinson, het boegbeeld van alles wat bro-achtig is. Maar is de game ook echt leuk om te spelen? Dat lees je hier in deze hands-on.
Super Dungeon Bros

Meet The Bros

In Super Dungeon Bros kun je van single player tot aan 4-player spelen. Elke bro heeft een andere persoonlijkheid en dit kan leiden tot hilarische banters, oftewel speelse en plagerige gesprekken. De emotes die je in de game gebruikt zijn niet willekeurig. De bros reageren als het ware op wat de andere bros zeggen. De emotes geven de persoonlijkheden van Axl, Ozzie, Freddie en Lars weer. Axl is een vechtersbaasje, Ozzie is een gestoorde genie, Freddie is zo gek als en deur en minstens zo dom… and last but not least is er de vierde bro Lars, de zelfbenoemde Ladies Man van de groep.

Elke bro kan kiezen tussen drie vechtstijlen, namelijk melee, ranged of magic. In totaal zijn er 16 wapens die onder deze drie categorieën vallen. Als je met vrienden samen speelt is het aan te raden om deze stijlen te mixen, maar dat hoeft natuurlijk niet. In de realm Rökheim zijn er drie werelden waarvan we de eerste twee hebben kunnen spelen tijdens Gamescom, genaamd Chillheim en Cryptheim. De derde en meteen de moeilijkste wereld is Bogheim, een moerasachtige wereld. Elke wereld bestaat uit 5 levels en een boss. De levels in Super Dungeon Bros worden willekeurig gegenereerd. Dit betekent dat er wel 32 miljoen verschillende combinaties beschikbaar zijn.

Let us ‘bro’ for an adventure!

Nino koos voor de ‘Ladies Man’ Lars en zijn weapon of choice was een hamer. Ik wilde met Ozzie als ranged spelen en had een mooie kruisboog uitgekozen. Eenmaal in de dungeon aangekomen moesten we vechten tegen hordes van duistere wezens, elkaar optillen om hoger gelegen objecten te kunnen bereiken en ons door de level heen werken door op obstakels te springen. Verder moet je munten verzamelen zodat je na de level je wapens kan upgraden.

Als je ergens lang blijft stilstaan, dan ben je binnen de kortste keren omringd door vijanden. Het is dus verstandig om in beweging te blijven en je snel door de level heen te werken. Een grappig aspect is dat je elkaar ook kan optillen en in de afgrond gooien. Toen we daarachter kwamen was het een melige boel en begonnen we met emotes naar elkaar te spammen en elkaar van de platform af te gooien. Let daar echter wel mee op, want dit kost je health. Gelukkig kun je je bros reviven als ze dood gaan en gewoon verder gaan met het in elkaar beuken van de vijanden.

De game was vermakelijk en de gesprekken onderling zorgden voor een grappig sfeertje. Grafisch gezien ziet de game er goed uit. De bros zijn grappig getekend en zelfs de kwaadaardige skelet mannetjes die je aanvallen zien er schattig uit. De gameplay is vrij intuïtief en simpel. Je hebt twee typen aanvallen en als je samenwerkt kun je je medespeler inzetten om nog sterkere aanvallen te doen. Als je met anderen speelt kan het nog wel eens lastig zijn om je health in de gaten te houden, maar dat ervoeren wij niet als een ramp. Vooral omdat je elkaar weer levend kan maken als iemand in je team omgelegd wordt.

Super Dungeon Bros gaat uitkomen volgend jaar op PC, Mac, Windows 10, Xbox One en PlayStation 4. Je kan je op de website van Super Dungeon Bros ook opgeven voor de bèta. Wil je een indruk krijgen van de game, bekijk dan hieronder de video.