Fans van spellen als Tenchu en Thief mogen erg blij zijn want Styx is een game die het beste van beide werelden combineert en spelers in een prachtig dark fantasy sfeertje op avontuur stuurt om een kostbaar reliek te stelen. Benieuwd naar Styx? Lees dan snel even verder!

Zonder dagger is Styx helemaal niets waard.

Diep in “The Forsaken Tower of Akenash” beschermen de mensen en elven the “World Tree”, een gigantische boom die Styx meer informatie kan verschaffen over zijn oorsprong en waar hij natuurlijk een flinke duit mee kan verdienen. In het begin van Styx Master of Shadows wordt je helaas al meteen betrapt en belandt je in de nor. Je dagger wordt afgepakt en je raakt hiermee een van je belangrijkste gereedschappen kwijt. Niet goed…tijd om te ontsnappen! Gelukkig hebben de wachters je dagger ergens laten liggen en is het de bedoeling dat jij deze zo snel mogelijk terug vindt. Zonder dagger is Styx namelijk helemaal niets waard.

De game leert je al snel om in de schaduwen te blijven en voor je het weet ontvang je zand. Hiermee kan je fakkels doven en schaduw creëren. Erg handig en in vele gevallen ook echt nodig om in het verhaal verder te komen. Na heel wat tactische infiltratie lukte het me om de kamer te vinden waar mijn dagger op me ligt te wachten. Eindelijk zijn we weer herenigd. Naast de gewone kills kan je vijanden ook stilletjes vernietigen door ze te besluipen en op een aantal verschillende manieren van kant te maken. Dit werkt altijd beter dan een luidruchtige kill en zorgt er voor dat de overige vijanden geen argwaan krijgen van je duistere praktijken. Wat ook erg handig is zijn de kasten en kisten waarin je lijken kan verstoppen. Dit is funest als je niet ontdekt wilt worden. Pas ook zeker op dat je geen objecten omstoot, want hierdoor wordt je zeker ontdekt. Hurken en veel sluipen is de sleutel tot succes.

Styx Master of Shadows _ climbingTijd voor het volgende segment. Styx moet zijn schuilplaats ontdekken…

Elke goede huurmoordenaar en dief moet in de schaduwen blijven, vijanden van achteren besluipen en natuurlijk een schuilplaats hebben. In de derde missie van Styx Master of Shadows ga je op zoek naar een breekijzer want je zal een doorgang naar het riool moeten openbreken. Wie zoekt immers naar een dief op een plek waar het voornamelijk stinkt naar poep? Geweldige filosofie als je het mij vraagt. Helaas was er geen tijd meer om de level af te maken. Qua gameplay zit het in ieder geval wel goed met Styx Master of Shadows. Je kan de missies op verschillende manieren aanpakken en je hoeft niet persee vijanden te doden.

Prachtige character designs die veel weg hebben van Joe Madureira artwork!

Grafisch gezien deed Styx Master of Shadows me heel erg veel denken aan de tekenstijl van Joe Madureira. Vooral de gedetailleerde pantsers van de mensen en hun krachtige tronies. Alles had een hele distinctieve stijl, die bovendien erg verfrissend voelt na al dat realisme van de meeste nieuwe games. Schaduw en lichteffecten zijn ook heel erg goed gedaan en als Styx zal je ook intensief gebruik moeten maken van de schaduwen. Niet gezien worden is nogmaals erg belangrijk om te overleven.

Sfeervolle muziek in een middeleeuwse stad…

De muziek in Styx Master of Shadows helpt echt om een geweldige beleving te creëren. De muziek is erg spannend en vooral de geluidseffecten stelen de show. Je zal je verbazen over de details. Wachters luisteren namelijk naar voetstappen, objecten die omvallen, schreeuwende slachtoffers. In de schaduwen blijven is dus niet genoeg.

https://www.youtube.com/watch?v=Nnj5TfywMNk” width=”620″ height=”360″]

Styx Master of Shadows is een game die we goed in de gaten zullen houden.

Qua gameplay heeft Styx Master of Shadows enorm veel te bieden. Er zijn meerdere manieren om een missie succesvol te voltooien en je kan het spel spelen zonder vrijwel niemand te vermoorden en nooit gezien te worden. Toch moet ik zeggen dat het een stuk leuker is om vijanden uit te schakelen zonder geluid te maken. Je bent immers een huurmoordenaar die in de schaduwen leeft. De graphics zijn gelikt en passen erg goed bij de stijl die ze met de game willen neerzetten. Weg realisme en welkom cartoony stijl. Tot nu toe is de game in ieder geval hartstikke leuk en nu al de moeite waard. Hou Styx Master of Shadows dus goed in de gaten als je van stealth/ infiltration games met een rpg sausje houdt. Wij kunnen namelijk niet wachten.

  • Leuk stuk en aangenaam verrast. Deze game ga ik zeker in de gaten houden.

  • Leuk geschreven. Ben nu wel erg benieuwd!

  • Nino

    Styx is voor mij echt een must have. Het stijltje en genre past gewoon helemaal bij me.