Street Fighter V heeft nog geen releasedatum

Afgelopen weekend werd de Capcom Cup 2014 gehouden. De spanning was om te snijden maar bovenal was het leuk om te kijken. De finale ging tussen Momochi en Xian. Mocht je nog niks gezien hebben dan hebben we de finale hieronder even geplaatst voor je.

Capcom Cup 2014 – Grand Final: Momochi vs Xian

Waar het ook wel een klein beetje om draaide waren de eerste gameplaybeelden van Street Fighter V. Deze volledige video hebben we hieronder voor je staan. Trouwens, wie is dat op het einde? Charlie? Street Fighter V werd vorige week aangekondigd. De aankondiging sloeg in als een bom aangezien we te horen kregen dat de game exclusief verschijnt op de PlayStation 4 en PC. De game is Cross-platform te spelen wat betekend dat je als PlayStation 4-speler tegen een PC-gamer kunt gaan spelen en vice-versa. Street Fighter V verschijnt dus niet op de Xbox consoles maar waarom niet?

Matt Dahlgren, de Associate Director of Brand Marketing en eSports voor Capcom geeft aan:

Throughout all of our discussions with Sony Computer Entertainment, it is clear that we share a mutual belief that the fighting genre has a huge opportunity for growth. The announcement today is just the first step, of many, in creating the next generation Street Fighter experience our fans have been asking for.

Adam Boyes, Vice President of Publisher & Developer Relations voor Sony Computer Entertainment America geeft aan:

Partnering with Capcom to deliver one of the most popular video game franchises of all time as a console exclusive to our PlayStation family is a huge undertaking and an honor we take incredibly seriously. We canโ€™t wait to show Street Fighter and PlayStation fans what we have in store for them.

Een releasedatum is nog niet bekend gemaakt, eerder gaf Capcom wel aan geen Street Fighter V game te verwachten voor 2018. Een paar jaar wachten op een nieuwe Street Fighter? Dat is wel heel lang wachten voor de fans, niet?

Street Fighter V Gameplay video

(Quotes bron: Gameidealist)

  • Okay, die gameplay video is f#%^ing amazing! Geweldig hoe die kom ramen op Chun Li’s hoofd blijft zitten.

    • Worden late uurtjes Nino (PC) tegen Berend (PS4) ? ๐Ÿ™‚

      • Ik wacht op de super ultra omega tournament arcade edition van Street Fighter V voor Xbox One…heb ik ook meteen alle dlc.

        • Hahaha. Tja ik kan niet wachten op die editie ๐Ÿ˜‰ Ik weet niet of er een stick voor de game komt maar wil echt gaan proberen daarmee te gaan spelen.