Kijk-Online was deze week uitgenodigd om een hele speciale presentatie van Carbine Studios bij te wonen. Dankzij de wonderlijke wereld van het Internet konden we via Skype vragen stellen aan Creative Director Chad Moore en Game Design Producer Stephan Frost en tegelijkertijd genieten van de nieuwe zone die via een YouTube livestream aan ons werd getoond. Waar hebben we het allemaal over gehad?

Ga mee naar WildStar’s nieuwste zone genaamd Blighthaven!

Blighthaven is de nieuwe zone die vanaf begin juli aan WildStar zal worden toegevoegd. De zone kenmerkt zich door het zogenaamde “The Strain” thema. The Strain is een biologische afwijking die gecreëerd is door een wezen die “The Entity” wordt genoemd. In de trailer die je hier al kon bekijken zie je goed wat The Strain met zich meebrengt. Monsterlijke mutaties, dodelijke gassen en natuurlijk weer veel coole nieuwe loot.

Welke nieuwe items kan je in The Strain Ultra Drop update verwachten?

Strain costumeIn WildStar kan je kostuums verzamelen. Met de nieuwe update zal er een splinternieuw kostuum worden toegevoegd die spelers een geïnfecteerd uiterlijk zullen geven. Het kostuum komt zelfs met een unieke emote, wat natuurlijk ook erg gaaf is. Schrik dus niet als er onverwachts een gemuteerd monster bek uit je borst schiet. De onderdelen van het kostuum worden in ieder geval grotendeels weggeven als quest rewards in de nieuwe zone. Het is dus funest om zo veel mogelijk quest in Blighthaven te voltooien, wie weet wat je anders misloopt.

Naast een prachtig nieuw kostuum kunnen spelers ook een speciale hoverboard ontvangen. Deze is ook helemaal gepimped in een “The Strain” thema en ziet er heel erg organisch uit. Op de voorkant van de hoverboard zit een monsterlijke bek die lijkt alsof deze alles in je pad wilt oppeuzelen. Het ziet er in ieder geval heel erg cool uit en de verzamelaars onder ons willen deze hoverboard ook ongetwijfeld in hun bezit hebben.

Fans van de housing feature in WildStar kunnen ook een gat in de lucht springen, want er worden ruim twintig nieuwe decor items toegevoegd die je zowel binnen in je huis als op je housing plot kan gebruiken en allemaal voorzien zijn van het “The Strain” thema. Reken dus maar ook gemuteerde flora en fauna, oogballen en eierzakken vol puntige doorns. Housing plots zagen er nog nooit zo exotisch en buitenaards uit.

Op pad met Stephan Frost’s Mordesh Stalker

Om een goede indruk te krijgen van de nieuwe zone nam Game Design Director Stephan Frost ons mee op avontuur in het met The Strain geïnfecteerde gebied en rende hij trots rond als Level 50 Mordesh Stalker in het speciale The Strain kostuum. Daarnaast konden we ook zien hoe de nieuwe hoverboard er uit zag, want Frost gebruikte de coole mount geregeld om van punt A naar B te reizen.

 • The Nursery – Deze instance zou je eigenlijk met een groep moeten doen, al is het volgens Frost als Level 50 character zeker wel in je eentje te doen, mits je de juiste gear en skills hebt. The Nursery is de plek waar Drusera gecreerd is en dus qua lore een zeer belangrijke instance. Binnen vindt je een zestal kamers waar van alles en nog wat plaats vindt. De eerste die we zagen was de “Chamber of Primal Logic”, een gebied die gevuld is met technolgie en waar je “The Caretaker” een persoange die je in het begin van het spel leert kennen, ook weer zal moeten helpen om het een en ander weer in goede banen te leiden. De tweede kamer die we zagen was de “Chamber of Primal Fire, een ruimte waar vooral lava en vuur het beeld domineerden en veel monsters aanwezig waren die vuur gebruikten om enorm veel schade aan te brengen. Het einddoel van de instance was de “Genesis Chamber” waar Eleona the Mad op jouw wachtte. Eleona was ooit een Eldan en zal moeten verslagen worden om de geheimen van de Genesis Chamber te ontsluiten en naar huis te gaan met dikke loot. Het gevecht zag er in ieder geval erg uitdagend uit, al liet Frost ons slechts een stukje zien om niet te veel te verklappen.
 • Grove of Hope Drusera’s Tree – Tijdens dit zogenaamde “Public Event” zullen spelers Drusera’s Tree moeten beschermen van The Strain. Het event is bedoeld voor een groep van twintig spelers en laat je gezamenlijk golven vijanden en kolossale geïnfecteerde monsters bestrijden. Als het The Strain lukt om Drusera’s Tree over te nemen zullen spelers moeten vechten om de heilige boom terug te winnen en draaien de rollen dus in feite om.

the Strain hoverboard

Een kijkje naar de nieuwe omgevingen uit The Strain Ultra Drop Update.

Benieuwd hoe het er nou allemaal uit ziet? Neem dan een kijkje naar de onderstaande screenshots van de verschillende omgevingen die je in The Strain Ultra Drop update kan vinden.

Vragen aan de Developers.

Na de presentatie kregen we de gelegenheid om vragen te stellen. Wat had Team Carbine allemaal te zeggen?

 • Pers: Will there be “The Strain” themed weapons too?
 • Team Carbine: Unfortunately not, only the costume pieces, the housing decor items and the new hoverboard.
 • Pers: Are there any plans for 10 player content?
 • Team Carbine: The Drusera’s Tree public event is for ten players or more, but we are not doing any 10 man dungeons or raids.
 • Pers: What are the rewards for doing public events? Is there loot or is there some sort of reputation reward associated with it?
 • Team Carbine: There is no rep associated with that specific event but there is with the area. Costume items and the hoverboard might also be obtainable through the Drusera’s Tree event.
 • Pers: You mentioned new Path missions, will there be new Path specific rewards even after you’ve reached the Path level cap or is it just for fun?
 • Team Carbine: You do get certain awards, but they’re not as crazy as with the Elder gems stuff. You won’t get any new abilities (yet).
 • Press: Will there be any new expeditions?
 • Team Carbine: Unfortunately not but you will be able to add a Strain lab to your housing plot.
 • Pers: Is the strian update associated with world drop content or is it instance content?
 • Team Carbine: Mostly overworld stuff.
 • Pers: Is this just a content update or is it also a patch where you do some rebalancing?
 • Team Carbine: It wil have fixes and balancing updates as well.
 • Pers: Will there be more journals and datacubes in this zones.
 • Team Carbine: There will be more journals, datacubes and archives, more than you are willing to believe.
 • Pers: Is there also new stuff for the Soldier Path? Does it include special/ rare pvp or raid gear?
 • Team Carbine: No, it won’t contain specific pvp or raid gear, however the next big update will feature a new battleground.
 • Pers: Will there be additional new mounts or just the Strain themed hoverboard?
 • Team Carbine: Just the hoverboard, but there might be one or two variants that make it in. There will be more mount customization with a Strain theme.
 • Pers: Are you planning more mid-level zones or will all new content be for max level players only?
 • Team Carbine: We will focus on endgame and max level players because the largest part of the playerbase are capped players.
 • Pers: When will the content be released?
 • Team Carbine: Somewhere between the 1st and 3rd of July.
 • Pers: Will you battle Chad for us on the livestream?
 • Team Carbine: I would love to do that, unfortunately we only have one PC set up right now. Sorry!

Zoals jullie hierboven al konden lezen is het me dus helaas niet gelukt om Frost en Moore te strikken voor een live PVP battle. Hopelijk krijgen we de volgende keer wel de kans om deze twee geweldige gasten het tegen elkaar te zien opnemen. Ik heb tijdens mijn ontmoeting met Chad Moore in Amsterdam namelijk begrepen dat hij en Frost binnen Carbine Studios geduchte rivalen zijn. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de nieuwe content te spelen en reizen daarom vanavond natuurlijk weer naar de planeet Nexus.