Gerucht: Dead Space 4 komt er niet

EA zou de Dead Space serie net als de Medal of Honor serie voorlopig stopzetten

*Update: EA heeft bij CVG gereageerd op het gerucht dat ze zouden stoppen met de Dead Space serie:

“While we have not announced sales for Dead Space 3, we are proud of the game and the franchise remains an important IP to EA.”

Zoals we lezen gaat EA dus gewoon door met de Dead Space franchise. Lees hieronder wat we melden over een gerucht dat de serie ging stoppen.

Dead Space 3 is net een maand uit, maar volgens geruchten gaat EA voorlopig stoppen met de serie. De verkopen zouden niet aan de verwachtingen voldoen. Dead Space 3 is volgens VGChartz.com nu iets meer dan een half miljoen keer verkocht en dat is niet genoeg voor EA. Zij willen dat hun toptitels tenminste 5 miljoen keer verkocht worden.
Eerder gaf EA ook al aan om voorlopig te stoppen met de Medal of Honor serie. Warfighter, de laatste titel in die serie verkocht ook niet goed.

Dead Space 4 was al in ontwikkeling bij Visceral Games, maar dat is volgens dezelfde geruchten gecancelled. De ontwikkeling van Dead Space 3 kampte al met budget problemen en was ook al bijna stopgezet. Door de bezuinigingen is onder meer de ammo in Dead Space 3 generiek, dus voor elk wapen hetzelfde. Ook zijn de horror aspecten flink ingeperkt en is er gekozen voor nadruk de op actie. Dit is gedaan om meer gamers aan te spreken.

(Via Gamespot)