Vandaag in “stel de vraag” geen video. Ik zit momenteel midden in een verhuizing en er moet nog een hoop gebeuren. De computer zit zelfs nog in de doos. Dus ben ik nu druk op me telefoon een item aan het tikken. De persoon naast me in de bus stoort zich hier mateloos aan omdat ik hardop aan het praten ben. Maar genoeg daarover.

Het verkopen van games met problemen en fouten erin is iets wat iedere uitgever probeert te voorkomen. Je werkt vaak een aantal jaar aan een game. De deadline nadert en er moet nog een hoop gebeuren. Met man en macht probeert men alles op tijd te halen. Testen, testen en nog eens testen en als alles “klopt” wordt het spel in orde gemaakt voor de verkoop. Vaak gaat het goed maar de laatste jaren komt het steeds vaker voor dat men na aanschaf van een game (full price) nog een patch moet downloaden om zo optimaal te kunnen genieten van hun laatste aankoop.

Nu heeft iedereen al vernomen dat Assassin’s Creed Unity te kampen heeft met problemen, en dat hiervoor nog geen patch is uitgekomen. Hoe denk jij als lezer hierover? Is dit wat steeds meer gaat voorkomen? Is de druk bij de ontwikkelaars te hoog? Mogen we hiervoor compensaties eisen? Had dit spel uitgesteld moeten worden? Hoe dan ook ik ben enorm benieuwd naar je reactie over wanneer mag een game worden verkocht?

 • Rollercoaster

  ac unity is een ramp. allemal framerate shit. slechtste spel!

 • Ro73

  Tegenwoordig ligt het probleem ook bij de aandeelhouders die drukken enorm veel op de game industrie waardoor ze te snel een game uitgeven . B.V de nieuwe Cod er word zoveel beloofd dedicated servers en wat krijgen we p2p met dikke lag .zelfde geld voor ac unity en vele andere games .. kijk ik naar 17 jaar geleden had je minder last van deze zaken dan nu ??? een netcode schrijven is tegenwoordig zo moeilijk . Dus nee de game industrie brengt maar halve games uit . wanneer de content allang op je blueray staat ,dit moet je dan later nog kopen via een dlc …Ik zeg er moet veel meer controle komen op de game industrie . want een tv auto of iets anders wat maar half werkt breng je snel terug en het bedrijf zal zich wel 2x bedenken als mensen hun spullen/games niet meer willen kopen..wij gamers lopen maar blind er achteraan ..

  • Mooi omschreven Ro73! en welkom btw! Het is een enorm lastige situatie. Vanuit de makers komt er zoveel druk op hun schouders dat het niet leuk meer is om een game te maken. Uiteindelijk zijn de gamers de “dupe” van deze druk. Eigenlijk zou iedere een game moeten kunnen uitproberen. Dus ongeveer 30 minuten spelen zodat je weet hoe het allemaal werkt.

 • Ik struikel de laatste tijd over berichten dat game 1 een Day One patch krijgt, game 2 ook en natuurlijk kan game 3 ook niet uitblijven. Eerst waren Season Passes, nog steeds trouwens, in en nu beginnen de Day One patches me erg te irriteren. Ik ga zo aan AC Unity beginnen en ik houd m’n hart vast. Erg eigenlijk. Wat ik ook vaak lees is dat mensen een game al drie dagen voor de release in huis hebben, gaan spelen en dan gaan mekkeren dat er het één of ander niet correct is in de game. Tja, de ontwikkelaars hebben gezegd dat er een Day One patch komt voor de game en die mensen die de game hebben spelen de game niet op Day One maar op min Day Three of zoiets. Niet dat ik die mensen niet “steun” in het geklaag hoor want een game moet gewoon af zijn als deze in de winkel ligt, klaar. Zelf vind ik, na het DriveClub debacle, dat mensen die deze game hebben gekocht op dag 1 gewoon hun geld terug mogen/kunnen eisen. Het duurt wel erg lang voor dat de game 100% werkende is. Nu heb ik AC Unity in huis en volgende week liggen GTA V, Far Cry 4 en Dragon Age Inquisition klaar om te spelen. Ik hoop dan gewoon lekker te spelen zonder oneffenheden tegen te komen. Gamen draait immers om plezier en niet om ergernis. Oh waar was die tijd dat je een game in de SNES stopte om te spelen zonder rare fratsen, inclusief alle content en dergelijke. Nog één ding. Misschien moeten games zoals AC etc gewoon om het jaar verschijnen. Na AC dat zich in Japan afspeelt dan want die wil ik onderhand wel heel graag 🙂

  • “Oh waar was die tijd dat je een game in de SNES stopte om te spelen zonder rare fratsen”

   Mooi verwoord!

 • Ro73

  Ik mis een instantie die controle uitvoert op games in het totaal . We hebben pegi enz voor de leeftijd grens maar of het product goed werkt word niet goed getest , in doors misschien , maar niet door een onafhankelijk bedrijf helaas…

  • Veel testfases worden juist door externe bedrijven uitgevoerd. Sommige zijn gespecialiseerd in “localisation” en sommige testen daadwerkelijk de gameplay van games op bugs en glitches.