Een overzicht van de Steam apparaten die eind dit jaar gaan uitkomen voor jullie op een rijtje gezet.

Op de GDC hebben Valve een hoop Steam apparaten, waaronder de Steam Machines en de Steam controller laten zien. En ook een paar apparaatjes die misschien als een verassing aan komen. Hieronder hebben we een overzicht geplaatst van de verschillende producten die bijna allemaal dit jaar nog verkrijgbaar zullen zijn.

Steam Machine

Al meer dan een jaar volgen we de ontwikkelingen van de Steam Machines van verschillende bedrijven. Deze Steam Machines draaien Valve’s eigen SteamOS en kunnen een hoop games die hier voor speciaal worden aangepast afspelen. Ook is er een versie voor iedereen. Wie je iets kleins en simpels naast je TV ontvanger? Of wil je juist alles in 4K kunnen spelen? Ook daar is een optie voor. Als je nieuwsgierig ben naar de op het moment beschikbare Steam Machines klik dan hier op een overzicht te krijgen.
Steam Machines Steam apparaten en wat ze kunnen 06-03-2015

Steam Link

Voor de mensen die al een stevige PC hebben staan maar ook hun games op de TV in de huiskamer willen afspelen heeft Valve ook een optie bedacht. De Steam Link hang je via HDMI aan je TV en een stream van je PC ontvangen en deze op je TV tonen. Zo hoef je geen dure Steam Machine in je huiskamer weg te zetten of zelfs je hele PC naar de huiskamer te verplaatsen. Ook op de Steam Link kun je de Steam Controller gebruiken die Valve ontwikkeld heeft, en zo goed als alle Steam PC games kunnen naar dit apparaatje gestreamed worden.
Steam Machines Steam apparaten en wat ze kunnen 06-03-2015

Steam Controller

Eindelijk heeft Valve de uiteindelijke versie van hun veelbesproken Stream controller. Met deze nieuwe controller, die dit jaar nog uit gaat komen, kun je alle games in je Steam bibliotheek besturen, ook diegene die geen controller ondersteuning hebben. Door de dubbele touch trackpad kun je zowel first person games zonder moeite besturen als Real Time Strategy games. Verder heeft de controller net zoals je gewend bent twee triggers achterop zitten, maar met analoge en digitale registratie. De controller valt te gebruiken met de Steam Link, Steam Machine en natuurlijk op je PC.
Steam Machines Steam apparaten en wat ze kunnen 06-03-2015

SteamVR

En een van de grootste aankondigingen van Valve van de laatste tijd. Samen met HTC heeft Valve een eigen VR headset ontwikkeld. Deze headset werkt in combinatie met twee controllers (een per hand) en een set up die je bewegingen in de ruimte kan registreren. De HTC Vive (zoals de Headset zelf heet) gaat met alle aanverwanten verkrijgbaar zijn vanaf de lente van dit jaar als de HTC Vive Developer Edition. En ook de consumenten versie moet dit jaar nog verkrijgbaar zijn. Het tracking systeem van de HTC Vive kan door een tweevoudige opstelling je headset en de twee controllers zeer nauwkeurig registreren. Hiermee kan de HTC Vive een ervaring bieden die momenteel geen enkele Virtual Reality headset kan bieden.
Steam Machines Steam apparaten en wat ze kunnen 06-03-2015