Zelf Darth Vader bevechten in first person? Of in de bestuurder stoel zitten van een X-wing?

Regisseur Rob McLellan, die bezig is om zijn short film ABE (een robot serie moordenaar) om te zetten naar een feature film met MGM, is ook aan zijn eigen side-project bezig. Namelijk het Star Wars VR fan project.

Samen met de HammerheadVR studio en VFX specialist Craig Stiff hebben ze een tech demo gemaakt om te laten zien wat ze allemaal al voor elkaar hebben gekregen in de Unreal 4 Engine. En er mag gezegd worden dat dit er indrukwekkend uit zien. De first person view die je hebt bij bekende scenes en locaties uit de originele trilogie laat echt een goed gevoel achter.

Het team hoopt een speelbare demo te hebben tegen de tijd dat de Occulus Rift uitkomt volgend jaar, houd wel in gedachten dat dit geen commercieel product is maar een fan project. Zelfs als de demo uit komt is het mogelijk dat de game nooit het levenslicht zal zien. Bekijk hieronder de tech demo van het Star Wars VR fan project en laat ons weten wat je er van vind!

Star Wars VR Trailer from Rob McLellan on Vimeo.

Trailer for proposed Star Wars VR game on the Oculus Rift. Completed in two weeks with two artists. All footage is running in Unreal Engine 4. Produced by HammerheadVR Studios http://www.hammerheadvr.com/

Creative Director – Rob McLellan

Lead Artist – Craig Stiff

Additional Models By SciFi3D Artists:

Zachary Brackin
Tom Miller
JJ Palomo
Sebastian Van Halm
Olivier Couston
Joscha Heusohn

Technical Support – Richard Tongeman

All rights reserved by LucasFilm LTD, Walt Disney, and/or Twentieth Century Fox,

This is a non-profit, fan-made project and is in no way approved by, sponsored by, or affiliated with LucasFilm Ltd, Walt Disney, or Twentieth Century Fox. All rights reserved by the respective copyright holders. All content is unofficial and is not intended for sale. It can in no way be deemed a contest of the rights and ownership of the respective copyright holders or licensees thereof.