Ruimte gevechten en Rebelse acties. Kan jij nog wachten op Star Wars Battlefront?

Dit jaar is het eindelijk zover. Een nieuwe Star Wars Battlefront komt eind dit jaar uit nadat we jaren geduldig moesten wachten. De game is afkomstig van Dice, de studio die we allemaal kennen van de Battlefield serie. Hierdoor hebben we de hoop gekregen dat het een leuke game is. Maar de vraag blijft uiteindelijk: Is de game meer Star Wars of meer Battlefield, maar dan in de ruimte?

Star Wars Battlefront - Gamescom 2015 hands-on

Groot, groter, grootst!

De game die we speelden was de PC-versie van Walker Assault. Twee teams van twintig man stonden tegenover elkaar op de ijsplaneet Hoth. Deze bekende locatie had ook een bekende modus gekregen. De Imperial troepen moesten de Rebellen basis veroveren terwijl de Rebellen de AT-AT walkers moesten tegenhouden totdat iedereen op de planeet gevlucht was (of de tickets van de vijand op waren).

Iedereen in de game begon als hetzelfde soort grondtroepen, namelijk Imperial troopers of Rebel Soldiers. Klassen bestaan niet in de game, maar je kunt wel een combinatie van skills kiezen, die met cooldowns werken, en een van vijf beschikbare wapens. Op het speelveld kun je extra wapens of tijdelijke boosts vinden. Soms krijg je ook toegang tot bijvoorbeeld een Tie-fighter of A-Wing. Maar uiteindelijk draait het hoofdgevecht om het verdedigen en offline houden van de Generators.

De kaart was groot genoeg om flink wat variatie te bieden, en toch had je op geen enkel moment het probleem dat je ver van de actie af zat. De checkpoints versprongen vaak genoeg om de actie bij elkaar te houden, en je kon er ook voor kiezen om op de locatie van een van je teamgenoten te spawnen.

De game voelt goed aan tijdens het spelen. De blasters werken, zoals je zou verwachten, niet al te accuraat, maar van herladen is geen sprake. Je moet alleen af en toe stoppen met schieten om het wapen af te laten koelen. Doe je dit niet, dan blokkeert het wapen waardoor je het dan geforceerd moet laten afkoelen. Dit afkoelen duur gelukkig maar een paar seconden. En ik hoef je niet te vertellen dat dit van levensbelang kan zijn op het slagveld.

Star Wars Battlefront - Gamescom 2015 hands-on Star Wars Battlefront - Gamescom 2015 hands-on

Doelwitten in de gaten houden is ook belangrijk. Je hebt als Imperial die grote gevaarlijke AT-AT Walkers rondlopen, maar deze zijn niet onaantastbaar. Zo werd er vaak genoeg gescholden als er weer een A-Wing bezig was om zijn stalen kabel rond de poten van de walker te binden. Als je er op tijd bij bent met een Ion geladen wapen maak je misschien nog een kans en gelukkig waren we er meestal snel genoeg bij om ze tegen te houden. Ook de generatoren die de Imperials offline moeten houden zijn vrij belangrijk. Lukt dit je, dan kunnen de AT-AT Walkers steeds dichterbij komen tot deze volledig overlopen zijn. Hierdoor hebben de Imperial troepen uiteindelijk de Rebel scum verslagen. En ik had het graag opnieuw gedaan, hadden we tijd gehad voor nog een ronde.

De pracht van een oorlog op een andere planeet.

Grafisch was de game dik in orde. Natuurlijk was dit ook niet verbazend aangezien het hier om de PC-versie gaat. Ook klonken de geluiden in de game geweldig. Explosies, lasers, overvliegende fighters. Je waande je echt midden in het gevecht op Hoth. Natuurlijk is dit pas één modus op één planeet. Maar als deze hands-on een beetje een indicatie is van wat de game ons gaat brengen, dan is Star Wars Battlefront de game waar Star Wars fans al tijden op aan het wachten zijn. In december kunnen we er mee aan de slag, en we houden jullie natuurlijk op de hoogte van de nieuwtjes.