Square-Enix's-nieuwe-engine-verlaat-studio-niet

Square Enix is heel wat van plan tijdens de E3

Ja mensen we tellen af naar de E3. Nog drie dagen en dan begint de show. Wij zijn erg benieuwd wat alle publishers en developers ons gaan brengen dit jaar. Square Enix heeft ons een persbericht gestuurd wat hun allemaal van plan zijn op de E3 dit jaar.

Persbericht Square Enix

Square Enix kondigt vandaag haar brede scala producten aan voor current en next-gen console, PC en mobiele platformen die worden onthuld tijdens de aankomende E3 2013 die gehouden wordt van 11-13 juni in het Los Angeles Convention Center. De portfolio van het bedrijf bevat nieuwe titels in bekende franchises, een opnieuw bedachte klassieker en boeiende nieuwe series.

FINAL FANTASY, een van de meest succesvolle gameseries aller tijden, is dominant aanwezig bij Square Enix met FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn, een schitterende multiplayer online role-playing game (MMORPG) waarbij spelers hun eigen FINAL FANTASY avontuur kunnen creëren, en LIGHTNING RETURNS: FINAL FANTASY XIII, de epische afsluiting van de serie. Square Enix zal ook een eerste blik geven op de nieuwe generatie FINAL FANTASY.

THIEF is de heruitvinding van een klassieke franchise waarbij spelers in de huid kruipen van Garrett, een duistere en eenzame dief met ongeëvenaarde vaardigheden. De meest uitdagende overvallen, de meest ontoegankelijke buit, de best bewaarde geheimen… niets is veilig voor Garrett. Bezoekers zullen gekweld worden door Murdered: Soul Suspect, een gloednieuwe game waar de hoofdpersoon een reis maakt tussen hedendaags Salem, Massachusetts en de geestenwereld om zijn eigen moord op te lossen. Square Enix introduceert tevens Deus Ex: The Fall, een nieuw deel in de prijswinnende DEUS EX serie. Daarnaast zullen enkele andere mobiele- en tabletgames aanwezig zijn.

“Square Enix blijft haar wereldwijde creatieve aanwezigheid laten zien zoals geen enkele andere uitgever met producten van haar eigen interne studio’s en die van belangrijke partners,” zegt Yosuke Matsuda, representative director van Square Enix Holdings Co., Ltd. “Terwijl de industrie blijft diversifiëren en uitbreiden staat Square Enix klaar om die veranderingen te leiden met de producten die dit jaar worden getoond op E3.”

Naast hands-on sessies van veel games zullen E3-bezoekers ook exclusieve theaterpresentaties kunnen bijwonen van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, Thief en Murdered: Soul Suspect.

Voor iedereen die niet in staat is de E3 te bezoeken zal Square Enix vanuit de booth een innovatie online uitzending verzorgen, waarmee de enthousiaste community van de uitgever een eerste blik kan werpen op de nieuwe titels van de uitgever en communiceren met de ontwikkelaars.

Van 11 juni tot 13 juni is ook de Square Enix-livestream. Je kunt de livestream hier bekijken.