Eindelijk is het zo ver. Een nieuwe Dragon Quest game. Maar wel een op twee verschillende systemen…

Naast een aantal andere aankondigingen is dit toch het grootste nieuws wat Square Enix kon bekend maken. Het bedrijf heeft namelijk Dragon Quest XI aangekondigd tijdens hun presentatie. De game gaat zijn opwachting maken op de PlayStation 4, Nintendo 3DS, en op de nog uit te komen Nintendo NX.

Het verhaal zal op de PlayStation 4 en 3DS hetzelfde zijn, maar grafisch zal het een flink verschil worden. De twee games gaan namelijk een andere stijl krijgen. Dus twee dezelfde games, met een ander uiterlijk. De twee games worden ook gedeeltelijk door een ander team ontwikkeld. Aan beide werkt een centraal team bij Square Enix zelf, welke dan weer samen werken met Orca aan de PlayStation 4 versie en met Toylogic aan de 3DS versie. Over de NX versie is verder nog niks bekend gemaakt.

De PlayStation 4 versie word gemaakt in de Unreal 4 engine en zal grafisch zeer indrukwekkend worden. Daarentegen kun je met de 3DS versie wisselen tussen en 3D en een 2D zicht. Wat dit precies inhoud moet nog duidelijk worden, maar wel is er duidelijk al een verschil te zien in de gameplay die getoond werd tijdens de presentatie. Bekijk beide video’s hieronder en laat ons weten wat je denk van de nieuwe Dragon Quest!

Dragon Quest XI PlayStation 4 gameplay

Dragon Quest XI 3DS gameplay