Op avontuur als Spellslinger!

WildStar is een game waar veel van ons echt enthousiast van worden. Na veel gameplay video’s op YouTube te hebben bekeken en veel informatie gelezen te hebben werd ook ik toch best enthousiast, dus toen ik werd gevraagd om de game tijdens een van de bèta weekenden te spelen zei ik natuurlijk volmondig ja!

First impressions count en bij WildStar was dit meteen positief. Tijd om te beginnen. Na het opstarten van de game ontstond er meteen een glimlach op mijn gezicht. De muziek en geluidseffecten die het startmenu sierden trokken me meteen de game in. Toen kwam mijn favoriete gedeelte : Character creation! De functies die hierin zitten waren zo uitgebreid en geweldig. Je kon van alles aanpassen. Mijn eerste keuze viel op de female Draken van de Dominion factie, omdat de rest van het team ook voor deze zijde had gekozen. Het was allemaal even wennen, maar al gauw kreeg ik de smaak goed te pakken. De sidequests waren heel erg divers en ook niet moeilijk. Voor ik het wist was ik een paar levels verder en begon ik toch een beetje nieuwsgierig te worden naar de andere factie. Samen met een andere Kijk-Online teamgenoot stapten we over naar de Exiles factie. Een groep rebellen die de planeet Nexus willen koloniseren en beschermen van de kwaadaardige invloeden van de Dominion.

Het ras die ik koos waren de Aurin. Ik vond de Aurin namelijk zo verschrikkelijk schattig, ze hebben felle kleuren, grote oren en super lange staarten. Wat wil je nog meer zou ik zeggen? Guns! En niet eentje, maar wel twee stuks. Net als bij de Dominion factie koos ik daarom weer voor de Spellslinger class. Ik vecht namelijk toch wat liever op een afstandje.

De Spellslinger is vooral dodelijk op afstand

Als Spellslinger ren je rond met twee wapens die nogal wat schade kunnen aanrichten en beschik je (net zoals de Mage class in een bepaalde MMO die we hier niet gaan noemen) over een soort “Blink” skill. Hiermee kan je met een simpele druk op de knop een grote afstand doorkruisen. Je kan de skill gebruiken om aan vijanden te ontsnappen, maar ook om juist dichterbij te komen of verder te kunnen springen. Reken er dus maar op dat deze skill handig zal zijn in de PVP modus van WildStar. Al was deze tijdens het spelen van de bèta helaas nog niet beschikbaar.

https://www.youtube.com/watch?v=khURaB3AAqY” width=”620″ height=”360″]

WildStar is echt een vermakelijke MMO aan het woorden

Wat ik vooral leuk vond aan de game is dat het erg open is. Je moet je wel houden aan bepaalde quests maar verder kan je vrij door de gebieden lopen en op avontuur gaan zoals bij de meeste MMO’s gebruikelijk is. Ook de quests vond ik erg leuk om te doen. Als echte noob heb ik wel honderd keer gevraagd ; ‘’ Ja en nu?, Wat moet ik nu doen dan? Waar ben ik? Wat doe ik? Wat is dit?’’ Gelukkig waren er genoeg Kijk-Online leden aanwezig die me graag een handje kwamen helpen. Daarom zou ik de game graag vaker willen spelen en de andere classes ook uit willen proberen. Voor nu helaas even geen WildStar bèta meer voor me, maar hou de site in de gaten voor avonturen van onze andere Kijk-Online leden.