Waar het vandaan kwam was niet duidelijk, maar Spark Unimited is per direct dicht. Dit heeft Polygon ons laten weten

Spark Unlimited, de studio achter Lost Planet 3 en Yaiba: Ninja Gaiden Z, maakt geen video games meer. De studio heeft al zijn medewerkers ontslagen nadat het management besloten had andere dingen te gaan doen. Dit heeft John Butrovich, voormalig chief technical officer van de studio, bekend gemaakt aan Polygon. Spark Unimited is per direct dicht.

“It’s the end of Spark as a game developer.” Zei Butrovich. Spark co-founder Craig Allen was eind vorig jaar al weggegaan om andere dingen te gaan doen.

De free-to-play game die de studio aan het ontwikkelen was is geannuleerd, evenals andere projecten waar de studio mee bezig was. De film die de studio vorig jaar gemaakt had, Nightmare Code, en de inkomsten hiervan gaan naar een vertrouwenspersoon.

Volgens Butrovich blijven alle hogere posities van Spark Unlimited samenwerken, maar waaraan is nog niet duidelijk. Weer een studio die dus sluit. Wat vinden jullie hiervan? Waren jullie fan van Lost Planet 3 of Yaiba? Of is het maar goed dat de studio dicht is? Laat het ons weten in de comments.
Spark Unimited is per direct dicht