Sony

Met de aankondiging van de PS4 op de E3 beurs dit jaar, met zijn opvalland lage prijs, ging menig mens er vanuit dat Sony de prijs van de PS3 zou verlagen. Sony die moeite heeft met de kosten van de PS3 zo laag mogelijk te houden vertelt dat er op dit moment geen prijsverlaging van de PS3 in de planning zit. SCE UK manager Fergal Gara vertelt:

Het zal zeker een beter geprijsde console zijn ten opzichte van de PS4. De PS3 is een duurzaam instapmodel met nog jaren te gaan. Hij zal anders zijn op zijn grondgebied net zoals hoelang hij nog mee zal gaan. Vooralsnog is er nog steeds een hoop belangstelling voor de PS3.

PS3 Versus PS4

Met de vastgestelde prijs van de PS4 op 399 euro en de huidige PS3 prijs van 249 euro voor de vergelijkbare 500GB versie is het verschil vrij groot. De PS3 die gebruik maakt van een speciale cell processor kan door de komst van de PS4 nog wel eens in een slecht daglicht worden gezet. De keuze van Sony om de PS4 uit te rusten met een PC vergelijkbare processor maakt het voor game ontwikkelaars mogelijk om makkelijker games te ontwikkelen. De PS3 die het met 512MB aan geheugen op moet nemen tegen de 8GB van de de PS4 maakt het een overweging waard om over te stappen van je oude PS3 naar het nieuwe parade paardje van sony. Hieruit kunnen we dus opmaken dat, ondanks de PS3 een geliefd systeem is, het toch wel een beetje gedateerd is. Toch staan er nog veel goeie titels voor dit jaar in de planning voor de PS3.

Wat verwachten jullie? Zal de PS3 nog jaren meegaan? Of zal de run op de PS4 zo groot zijn dat er echt een tekort ontstaat?