Zoals eerdere berichten vermeldden heeft Sony officieel de aanval geopend op Microsoft.

Met het aantal volgers van de PS4 is er een kans dat er een tekort aan console’s zal ontstaan. Sony die vrij zeker is van de verkoopcijfers in Japan, zal zich daarom gaan richten op verkoop in Europa. Als er een tekort ontstaat is het mogelijk dat landen met lagere verkoop cijfers ten opzichte van Microsoft’s Xbox voorrang gaan krijgen.

“Het is niet zo dat we ze niet verkopen in andere landen, we wachten tot we meer informatie krijgen over productie kwantiteit en vraag in elke markt zodat we kunnen beslissen waar en wanneer de PS4 buiten Europa en de US komt.” Aldus Shuhei Yoshida.

Ook wordt er bevestigd dat de launchdate voor Europa en de US geld.

Sony Vs. Microsoft.

Al zijn de verkoopcijfers van de PS3 en Xbox 360 wereldwijd nagenoeg gelijk heeft Microsoft in onder andere de US en de UK een redelijke voorsprong. Microsoft verkoopt in de US 40 miljoen en in de UK 8 miljoen consoles tegenover 25 miljoen en 5 miljoen PS3 consoles. Logischerwijs zal Sony zich eerst op deze markten gaan richten. Sony beaamt de PS4 voor ongeveer 10 jaar te willen ondersteunen. Voor een paar euro per maand kun je dus al geld weg gaan leggen voor de PS5.

Wie zal deze race gaan winnen? De PS4 word goedkoper uitgebracht en het bedrag om online te gamen zal ook lager zijn, maar is dit genoeg?