De gloednieuwe Platinum Wireless Headset van Sony ondersteunt 3D audio technologie.

Vandaag mogen wij jullie informeren over de release van een headset van Sony die de strijd aan zal gaan met headsets van Turtle Beach en andere merken. Het gaat hier over de gloednieuwe Platinum Wireless Headset voor de PlayStation 4 van Sony. Waarom is deze headset nou zo bijzonder? Dat komt door de 3D audio Technologie die Sony geïntegreerd heeft in deze headset.

Platinum Wireless Headset Sony Platinum Wireless Headset Sony

Maar we lopen op de zaken vooruit want er is nog zoveel meer te vertellen over deze headset. De Platinum Wireless Headset heeft ingebouwde noise-cancelling speakers die zorgen voor een helder geluid zonder achtergrondruis. De microfoon is ook ingebouwd en deze is van dusdanige kwaliteit dat je geen microfoon meer voor je mond hebt tijdens het gamen. Naast deze twee features is er de gebruikelijke 7.1 virtual surround sound die ervoor gaat zorgen dat je precies weet welk geluid waar vandaan komt.

Virtual 7.1 surround sound en 3D Audio Technologie.

De 7.1 virtual surround sound is bij de headsets van Sony allang geen nieuwe gimmick meer, maar deze keer wordt hij dus ondersteunt met de 3D audio technologie om alles nog realistischer te maken. Het resultaat is verbluffend alleen zullen de ontwikkelaars hun games wel compatible moeten maken met deze technologie. Ik kan je al direct geruststellen met het volgende nieuwtje: ontwikkelaar Naughty Dog heeft al laten weten dat het Uncharted 4: A Thiefs End direct compatible zal maken met deze technologie. We kunnen ook al vertellen dat de games MLB The Show 17, Uncharted: The Lost Legacy, en Days Gone ook compatible zullen zijn.

Deze headset wordt geleverd met een 3.5mm audiojack waardoor hij overal voor te gebruiken is. Sony heeft ook laten weten dat hij geschikt is voor de Sony VR en compatible is met de Companion Headset App. De headset moet ongeveer rond de 150,- euro gaan kosten en komt uit op 12 januari. Hieronder hebben wij een YouTube clip van de headset gezet. Veel plezier!